Cosmin Contra a semnat pe doi ani cu Dinamo

26 august 2020 17:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După trei ani, Cosmin Contra revine la Dinamo în funcția de antrenor principal. El l-a înlocuit ieri pe Gheorghe Mulțescu (68 de ani), cel care a salvat echipa de la retrogradare.

Ceea ce se vehicula de mai bine de o săptămână s-a consfințit ieri: Cosmin Contra (44 de ani) a devenit noul antrenor al ”câinilor”. El a semnat un contract pe doi ani și azi va începe antrenamentele cu noii săi elevi. Primul meci din noua postură e programat luni, în deplasare, cu Chindia Târgoviște. Conform gsp.ro, primul transfer perfectat de noul tehnician este readucerea puternicului vârf Nemec. Pentru Contra, noul mandat reprezintă o revenire la ultima formație de club pe care a antrenat-o înainte de a prelua naționala. A terminat atunci, în 2017, pe locul 3 – cea mai bună clasare din ultimii ani – și a jucat în Liga Europa contra lui Athletic Bilbao. Numai că ”Guriță” nu a făcut numai lucruri bune în acea perioadă, pentru că fanii nu pot uita că el este cel care l-a îndepărtat pe Nistor de la Dinamo, cedându-l la CFR Cluj la schimb cu Nascimento, sau i-a adus pe foștii săi elevi de la Petrolul Albin și Bokila, care s-au dovedit doar niște umbre ale fostelor staruri din Liga 1.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Mulțescu, acesta a făcut ceea ce a spus: pentru binele lui Dinamo, s-a dat la o parte atunci când i s-a cerut. A fost rugat să rămână în club, dar încă nu i s-a oferit nimic concret, așa că abia peste câteva zile vom putea afla dacă viitorul său va fi de angajat al lui Dinamo sau doar de fan al echipei.

Mai multe