Cosmin Contra este "naşul" Barcelonei

14 decembrie 2014 20:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În primăvară, Barcelona a pierdut titlul în Spania din cauza formaţiei antrenate de Cosmin Contra, care a scos un 2-2 chiar pe „Camp Nou”. Istoria pare să se repete în acest sezon.

„Guriţă” Contra şi-a făcut deja o carte de vizită impresionantă în campionatul Spaniei. Pe lângă faptul că a reuşit la finalul stagiunii trecute s-o salveze pe Getafe de la retrogradare, românul de 38 de ani se laudă şi cu două remize consecutive împotriva Barcelonei.

În lupta pentru titlu, catalanii nu-şi permit astfel de semi-eşecuri, cu atât mai mult cu cât Getafe n-are la dispoziţie jucători fenomenali. „Sunt foarte fericit şi mândru. Băieţii mei au înţeles că trebuie să se sacrifice pentru un rezultat bun contra Barcei”, a declarat Contra după remiza (0-0) de sâmbătă seară.

„A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre, alături de egalul de pe Camp Nou (n.r.: 2-2) din sezonul trecut”, a completat Contra. Fostul antrenor al Petrolului tinde să devină o „bestie neagră” pentru Barcelona. Pe lângă faptul că i-a încurcat pe catalani de două ori la rând, statisticienii au descoperit un alt lucru interesant.

Mai exact, în sezoanele în care n-au câştigat pe terenul lui Getafe (2006-2007, 2007-2008 şi 2011-2012), Messi şi compania au pierdut titlul în favoarea lui Real Madrid. Acum, după 15 etape, „galacticii” lui Ronaldo au patru puncte avans.

Mai multe