Cosmin Contra, pus pe liber de chinezi

22 iulie 2015 21:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cosmin Contra a rezistat doar şapte luni în China, şefii asiaticilor fiind nemulţumiţi că în ultimele 13 etape ”Guriţă” a obţinut doar o victorie. Românul nu va pleca cu mâna goală, ci va lua câteva sute de mii de euro din contractul ce se întindea pe doi ani şi-i asigura patru milioane de euro.

Cosmin Contra a fost convins de conducătorii lui Getafe să plece în decembrie anul trecut, spaniolii fiind încântaţi că vor încasa pentru cedarea antrenorului 1.5 milioane de euro. I-au promis că-l vor readuce la echipă în viitor şi-n plus românul nu s-a lăsat foarte greu convins când a văzut oferta de milioane a chinezilor. Avea ca obiectiv câştigarea a cât mai multor trofee şi i s-a promis un bonus de 500.000 de euro dacă îşi îndeplinea planul. Însă, treptat echipa a ajuns să nu învingă în nicio partidă.

Acum e pe locul 11 din 16, la doar trei puncte distanţă de zona retrogradării, bilanţul cu Contra pe banca tehnică fiind: 9 victorii, 7 remize şi 13 eşecuri. În aceste condiţii, miercuri (22 iulie), antrenorul a fost informat că se renunţă la el şi după câteva discuţii mai aprinse referitoare la plata unor compensaţii, s-a ajuns la o despărţire amiabilă.

“Cosmin nu mai vrea să continue la echipă, mai ales cum s-au pierdut ultimele meciuri. Am făcut totul pentru a realiza performanţă, dar fotbalul de aici nu se compară cu cel european, ca mentalitate, dorinţă…”, a găsit scuze Marius Nicolae, team-managerul adus la Guangzhou de Contra, cei doi cunoscându-se de pe vremea când ambii erau la Petrolul.

Acum, formaţia chineză e pregătită de Li Bang, cel care a fost secundul românului, misiunea sa fiind menţinerea echipei în prima ligă. În China mai sunt patru români, un antrenor: Dan Petrescu, şi jucătorii Marius Constantin, Cristi Tănase şi Eric Bicfalvi, dar nici situaţia cluburilor lor nu e stabilă.

Mai multe