Cosmin Contra şi-a dorit-o pe Norvegia în grupă. Răzvan Burleanu spune că vom invada Spania

2 decembrie 2018 17:49   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Selecţionerul tricolorilor a fost prezent la tragerea la sorţi din Irlanda şi a trăit cu sufletul la gură momentul când România a fost extrasă din urna sa şi pusă în grupa F alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta.

Tehnicianul nostru şi-a revenit însă repede din şoc şi crede că totul se joacă. Îi respectă mult pe iberici, Norvegia îi e pe plac şi a lăsat să se înţeleagă că ne vom bate cu Suedia pentru locul 2, care duce la Euro 2020. "Nu e cea mai grea grupă în care puteam pica. E clar, de Spania nu mai trebuie să spun ceva. Deja am primit mesaje de la prietenii mei spanioli. Celelalte sunt echipe nordice, echipe foarte puternice. Suedia nu e nici ea o echipă uşoară, dar sunt două echipe cu care ne putem bate. Trebuie să începem bine această campanie. Să nu fie cu Spania primul meci. Norvegia nu cred că e o echipă de care să ne fie teamă. Îi preferam pe ei din urna a treia. Vom face totul să ne calificăm din această grupă şi sperăm să nu pierdem, aşa cum nu am pierdut nici în Liga Naţiunilor", a declarat Cosmin Contra, la Pro X, imediat după tragerea la sorţi.

Alături de selecţioner a fost la Dublin şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care crede că avem parte de o grupă medie şi că în Spania tricolorii vor fi susţinuţu frenetic de foarte mulţi români. "Este o grupă de nivel mediu, cu trei echipe de nivel apropiat. Şi Suedia şi Norvegia au făcut două turnee de Liga Naţiunilor foarte bune şi mai mult decât atât cred că o să avem o dificultate în ceea ce priveşte calendarul pentru că distanţele sunt foarte lungi şi atunci va conta acest lucru foarte mult. Cu nordicii ne-am descurcat mai bine decât cu ţările din Balcani. Cred că ne putem califica. Ne-am dori ca ultimul meci să fie cu Feroe şi să sărbătorim alături de ei calificarea. A zis că ne vom califica, e cert. Cu toţii ne dorim acest lucru. Ne bucurăm că suntem cu Spania. Cred că o să le facem concurenţa cu suporterii acolo, mă aştept la un număr mare de români în Spania".

Mai multe