Cosmin Contra va face meditaţii la chineză

22 ianuarie 2015 21:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cosmin Contra a preluat la începutul anului trupa chineză Guangzhou R&F, fiind prima sa experienţă în Asia. Lotul său e format majoritar din jucători autohtoni şi românul resimte problemele de comunicare.

“Guriţă” a început munca la Guangzhou, fiind în aceste zile în cantonament în Turcia. Aici a disputat deja primul amical, cu Dinamo, folosind ocazia şi pentru a se reîntâlni cu prietenii săi Dănciulescu şi Marius Niculae, şi a învins cu 3-1. Luni îşi va măsura forţele cu Petrolul, fosta sa echipă, dar până atunci lucrează aproape fără oprire cu elevii săi. “Sunt talentaţi, vor să înveţe, dar e mult de muncă cu ei. Ne pregătim intens săptămânile astea, mai ales că debutul oficial va fi în preliminariile Ligii Campionilor Asiei”, a spus Contra.

Şi, pentru a avea o legătură cât mai strânsă cu ei, antrenorul intenţionează să studieze limba chineză. “Am învăţat câteva cuvinte, dar nu e uşor fiindcă nu am apucat până acum să-mi iau un profesor, trecerea mea aici, de la Getafe, a fost rapidă”, a explicat „Guriţă”, care în China va avea la dispoziţie un meditator. Oricum, românul stăpâneşte limbi de circulaţie internaţională, iar spaniola o cunoaşte perfect.

Mai multe