Cosmin este contra tuturor

22 iunie 2017 20:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cosmin Contra e cel mai agitat tehnician al momentului în Liga I. Plin de nemulţumiri şi frustrări, „Guriţă” îşi atacă fără menajamente duşmanii, inclusiv pe oficialii din cadrul clubului.

Dinamo a început cu un eşec usturător perioada de pregătire estivală, alb-roşii înclinându-se fără drept de apel (1-4) în faţa echipei NK Osijek, locul 4 în Croaţia. Văzând că nu prea poate să facă treabă cu fotbaliştii pe care îi are la dispoziţie, antrenorul Contra s-a lansat într-un atac furibund asupra celor care l-au deranjat în ultimul timp. Primul pe listă a fost Jeremy Bokila, vârful care l-a „trădat” pe Cosmin, transferându-se la CFR Cluj pentru bani mai mulţi.

„Din punctul meu de vedere, Bokila nu mai există, nici ca om, nici ca fotbalist. Nici el, nici agentul lui. E josnic ce-a făcut Bokila. Eu l-am ajutat să câştige bani frumoşi, în România şi în China. Nici nu trebuie să ne mai salutăm”, a declarat antrenorul de 41 de ani, care a mai lucrat cu atacantul congolez la Petrolul şi Guangzhou R&F.

Rămas fără Bokila, Cosmin Contra se agaţă acum de „resturile” rămase în lot, ţinând cont de faptul că Dinamo e singura formaţie din Liga I care n-a efectuat încă nici un transfer în această perioadă de mercato. Marea vedetă a „câinilor” a rămas slovacul Adam Nemec, iar Contra l-a folosit pe acesta în războiul său personal cu conducerea clubului. „Dacă pleacă Nemec, atunci să plecăm toţi acasă”, a spus Cosmin Contra. E evident că mesajul a fost adresat finanţatorului Ionuţ Negoiţă şi celor care răspund de politica managerială a clubului, în frunte cu Adi Mutu. „Se vede că mai avem nevoie de transferuri. Trebuie să ne întărim serios în următoarele zile. Dacă nu, vom avea mari probleme”, a completat Contra.

S-a luat la harţă şi cu arbitrul

Starea de nervozitate excesivă a lui Cosmin Contra s-a văzut şi în timpul partidei de miercuri cu cei de la Osijek. Astfel, în repriza secundă, neputinţa elevilor săi l-a determinat pe „Guriţă” să se certe violent cu arbitrul întâlnirii, pe care l-a acuzat de partizanat. Ca urmare, Contra a fost eliminat din spaţiul de joc pentru ultimele 20 de minute, atunci când Dinamo a primit trei goluri.

Mai multe