Cosmin Olăroiu: "Am greşit, am plătit"

18 ianuarie 2015 22:45   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, Cosmin Olăroiu se va întoarce pe banca echipei de club Al-Ahli din Emirate. Scurta perioadă în care s-a aflat la cârma naţionalei Arabiei Saudite n-a fost deloc productivă pentru antrenorul de 45 de ani, care a câştigat un singur meci din cele cinci disputate.

Ieri, Arabia Saudită avea două variante din trei pentru a se califica în sferturile de finală ale Cupei Asiei. Saudiţii antrenaţi de Olăroiu au pierdut însă ultimul meci din grupe, cu Uzbekistan (1-3), şi au plecat acasă cu o singură victorie, acel 4-1 cu Coreea de Nord din urmă cu câteva zile. De altfel, aceasta a fost unica ocazie în care Oli s-a bucurat pe banca Arabiei Saudite.

Numit la finalul anului trecut ca un „colac de salvare”, românul a pierdut primele două partide de verificare, rezultate care au anunţat parcursul modest de la Cupa Asiei. „Sunt dezamăgit, mai ales că am primit uşor golurile. Dar ăsta e fotbalul, poate nu meritam mai mult. Când greşeşti, trebuie să plăteşti”, a fost concluzia lui Olăroiu după înfrângerea cu uzbecii. „A fost un turneu dificil, am făcut tot ce am putut într-o perioadă scurtă, am încercat să repar problemele pe care le-am identificat. Dar se pare că n-a fost de-ajuns. A fost o experienţă bună pentru mine, dar, din păcate, n-am reuşit ceea ce ne propuseserăm, iar asta e trist pentru mine, pentru echipă şi pentru fani“, a încheiat Olăroiu.

Împrumutat în Arabia Saudită pentru Cupa Asiei, românul se va întoarce acum la vechiul său loc de muncă, în Emirate, la Al-Ahli, echipă cu care a câştigat titlul în sezonul trecut.

N-a câştigat nici un ban

Cosmin Olăroiu a acceptat să lucreze gratis pentru naţionala Arabiei Saudite, perioadă în care salariul său a fost plătit în continuare de clubul Al-Ahli. Dacă rezultatele de la Cupa Asiei ar fi fost mai bune, atunci saudiţii intenţionau să-i propună  lui Olăroiu un contract permanent de cinci milioane de euro pe an cu scopul de a califica naţionala Arabiei Saudite la Mondialul din 2018.

Mai multe