Cosmin Olăroiu, victoria carierei: este campion în China!

12 noiembrie 2020 16:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Performanță de excepție realizată de antrenorul român Cosmin Olăroiu într-unul dintre cele mai bine plătite campionate din lume: el a reușit să cucerească titlul în China.

În returul finalei campionatului chinez, echipa lui Olăroiu, Jiangsu Suning, a învins cu scorul de 2-1 marea favorită, Guangzhou Evergrande, nimeni alta decât câștigătoarea a 8 dintre ultimele 9 ediții ale întrecerii asiatice. Cum în manșa tur fusese 0-0, titlul a antrenorul a mers către Jiangsu, iar antrenorul român a intrat definitiv în istoria clubului devenit campion pentru prima dată în istorie. Eroii lui Oli au fost chiar vedetele echipeo, Eder şi Teixeira. Primul a marcat în minutul 45+3, iar cel de-al doilea în minutul 48. Wei Shihao a redus din handicap degeaba în minutul 61, pentru că trofeul a mers în mâinile outsiderei.

Și pentru Cosmin Olăroiu acesta este primul titlu de campion în China. El a ocupat cu Jiangsu, în precedenții doi ani în care a antrenat-o, locul 5, respectiv 4. Din cauza pandemiei de coronavirus, formatul principalei competiţii fotbalistice chineze a fost schimbat, o fază a grupelor şi una eliminatorie, din sferturile de finală, înlocuind sistemul obişnuit, tip campionat.

Mai multe