CR7, un marţian printre noi! De la ce înălţime a lovit mingea Ronaldo

4 aprilie 2018 13:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Venit de pe altă lume, golul lui Cristiano Ronaldo din meciul Juventus – Real (0-3) a lăsat mască o întreagă planetă.

Starul portughez al Realului a şocat lumea fotbalului cu „bijuteria” de la Torino, în prima manşă a sferturilor de finală din Liga Campionilor. Golul din „foarfecă” reuşit în poarta lui Buffon e cel mai frumos din cariera lui Ronaldo.

Real Madrid e cu un picior în semifinalele Ligii după un 3-0 sec pe arena lui Juventus, meci în care „galacticii” au avut în teren un fotbalist extraterestru. Doar aşa poate fi explicat golul magnific marcat de Cristiano Ronaldo, o super-execuţie care va rămâne în istorie. Portughezul deschisese scorul încă din minutul 3, dar cireaşa de pe tort a pus-o la mijlocul reprizei secunde. Prins cu spatele la poartă de o centrare venită de pe flancul drept, Cristiano Ronado s-a înălţat şi a scos din joben o "foarfecă" genială, cu care l-a lăsat simplu spectator pe italianul Buffon. Imediat, cei 40.000 de fani pe care i-a avut Juve în tribune s-au ridicat şi l-au aplaudat la scenă deschisă pe Ronaldo. "Da, a fost un gol extraordinar, cel mai frumos pe care l-am dat în carieră. Le mulţumesc suporterilor lui Juventus, nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva", a declarat la final vedeta madrilenilor.

Pentru a realiza această minunăţie de gol, Cristiano Ronaldo şi-a folosit din plin detenta formidabilă, el fiind cunoscut ca un fotbalist care sare la cap ca nimeni altcineva. De această dată, CR7 s-a lăsat pe spate la aproximativ 1,40 metri de sol, în timp ce piciorul cu care a lovit mingea s-a aflat la o înălţime de 2,38 metri. Ca termen de comparaţie, bara transversală a porţilor de fotbal se ridică la 2,44 metri.

Gigi Buffon, nevinovatul portar care a fost “forfecat” de Ronaldo, a avut doar cuvinte de laudă la adresa portughezului. “În afara lui Messi, e singurul care poate decide un meci pe cont propriu. Ronaldo e la acelaşi nivel cu Maradona şi Pele”, a declarat portarul italian în vârstă de 40 de ani. “Simt o mare dezamăgire după acest rezultat şi pentru că nu vom reuşi să mergem mai departe. Dar contra unor asemenea adversari trebuie să recunoaştem că sunt mai buni decât noi”, a mai spus Buffon.

Reuşita lui Ronaldo n-a fost una deloc întâmplătoare, fiind cunoscută mania lui Cristiano de a exersa lucruri care altora li se par imporibile. “Încercam de mult timp să dau un asemenea gol şi acum am reuşit”, a mărturisit portughezul. Cea mai bună dovadă e faptul că, luni, cu 24 de ore înaintea meciului, Cristiano Ronaldo a efectuat la un antrenament o “foarfecă” absolut identică.

Mai multe