Craiova – CFR, derby decis de arbitri!

17 decembrie 2017 15:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Oltenii au câştigat duelul cu CFR, 2-1, însă două dintre reuşite au venit după gafe uriaşe.

Doar golul lui Băluţă, cel de 1-0, nu a fost controversat. În rest, arbitrii au acordat un corner ce a dus la dublarea avantajului craiovenilor, deşi nu clujenii au trimis mingea înafara terenului, iar unica realizare a aredelenilor, a lui Urko Vera, a fost bifată după ce acesta a comis un henţ în careul advers.

“Am pierdut un meci în care Craiova a fost mai bună decât noi în primele 20 de minute, apoi CFR a fost echipa mai bună până la final. Au fost şi multe faze controversate şi dacă o să le analizaţi o să vedeţi că-n două dintre ele am fost dezavantajaţi clar. La primul gol al Craiovei nu a fost corner, iar la Gustavo a fost henţ şi penalty clar”, a spus antrenorul aredelenilor, Dan Petrescu, referindu-se şi la faza de la finalul jocului, când fundaşul gazdelor a atins balonul cu mâna şi clujenii ar fi putut obţine lejer o remiză. “Dacă intram cu 0-0 la pauză ei ar fi trebuit să atace în repriza a doua şi să se deschidă mai mult. Aşa s-au apărat, au şi stat pe jos 15 minute. Practic, au ştiut ce vor, au avut şi câteva decizii în favoarea lor şi au luat cele trei puncte”, s-a mai plâns “Bursucul”. Totuşi, aceeaşi brigadă de arbitrii, una condusă de Istvan Kovacs, a validat golul lui Urko Vera, cel care a preluat cu braţul şi apoi a înscris.

Contra “i-a spionat” pe olteni

Selecţionerul Cosmin Contra, însoţit de secundul său Jerry Gane, a asistat la meciul de la Craiova, iar după partidă a fost la vestiare pentru a discuta cu jucătorii pe care-i monitorizează pentru acţiunile naţionalei. “Guriţă” s-a întreţinut minute bune cu Alexandru Mitriţă, Alexandru Băluţă şi Nicuşor Bancu, toţi trei fotbaliştii echipei oltene. Mitriţă are evoluţii excelente în ultima perioadă şi până acum a bifat prezenţe doar la selecţionatele de tineret ale României, Under 17, 19 şi 21.

Mai multe