Cristi Chivu şochează: "Nu-mi mai simt degetele mâinii stângi"

30 martie 2018 13:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României a ajuns la 37 de ani şi poate în sfârşit să vobească despre dramele prin care a trecut în cariera de fotbalist.

La 4 ani după ce a agăţat ghetele în cui, Chivu a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor, iar dezvăluirile făcute pot şoca orice microbist. Cele mai tulburătoare sunt despre accidentarea la cap suferită pe 6 ianuarie 2010 într-un meci al lui Inter cu Chievo. Atnuci, românul s-a ciocnit cap în cap cu atacantul gazdelor, Sergio Pellissie, şi a fost la un pas să-şi piardă viaţa. A trecut peste, dar sechelele au rămas peste ani. "După ce m-am operat la cap, n-am mai fost acelaşi om. A fost o accidentare care mi-a produs traume. Când am revenit pe gazon îmi paraliza pentru câteva secunde toată partea stângă dacă loveam mingea cu capul. Nu mai puteam să fac nimic. Treptat, lucrurile s-au mai îmbunătăţit, dar mi-am pierdut pentru totdeauna sensibilitatea de la degetele mâinii stângi. Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână.

Plângea pe teren de durere

De exemplu, când bagi mâna în buzunar, în mod normal realizezi prin pipăire care e cheia, bricheta sau portofelul. Eu nu mai pot face treaba asta. Trebuie să scot tot şi să mă uit", a declarat Chivu, care nu-şi aduce aminte lovitura respectivă. Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, cu doar că eram pe jos, conştient, cu braţul stâng paralizat. Nici nu l-am mai simţit vreo două luni. Mi-am pus mâna la cap să văd dacă am sânge, însă nu mai aveam os. Era o gaură", a spus acesta.

Din păcate, lovitura la cap nu a fost ultima gravă suferită pe terenul de fotbal, ci una la picior, care i-a pus mai repede cap carierei şi l-a obligat să se retragă şi de la naţională.

"Mi-era greu să mai continui. Nu mai puteam ajuta cu nimic. După prima intervenţie, lucrurile nu s-au rezolvat. După a doua, nici atât, deşi ulterior am jucat şase luni fără gascia plantară şi durerile erau groaznice. Plângeam pe teren. La a patra operaţie i-am spus doctorului că o fac numai ca să trăiesc normal, fără să fiu obligat să umblu încălţat prin casă. Nu mă mai interesa fotbalul, ci doar sănătatea", a spus Chivu, singurul român după Belodedic care a câştigat Liga Campionilor. S-a întâmplat cu Inter, în 2010.

Mai multe