Cristiano Ronaldo, ,,careu” de goluri pentru istorie

11 septembrie 2019 13:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cu cele patru goluri marcate în meciul Lituania – Portugalia (1-5), starul lusitan a devenit golgheter all-time în preliminariile Euro.

Fără Cristiano Ronaldo, campioana europeană din 2016 ar fi avut mari probleme să se impună în meciul de marţi din Lituania. Portugalia a câştigat clar, cu 5-1, dar patru dintre goluri au purtat semnătura jucătorului de 34 de ani al echipei italiene Juventus. Ronaldo a deschis scorul din penalty, după care a răpus rezistenţa lituanienilor cu o ,,triplă” de senzaţie pe parcursul a numai 15 minute. Cu aceste goluri, CR7 a bifat o performanţă demnă de Cartea Recordurilor, devenind cel mai prolific marcator din istoria preliminariilor pentru Euro.

Cu 24 de reuşite, Ronaldo l-a depăşit pe irlandezul Robbie Keane (23) şi, în acelaşi timp, a devenit primul fotbalist european care depăşeşte borna 90 de goluri la nivel de echipă naţională, având acum 93. La nivel mondial, Cristiano e al doilea la acest capitol, după iranianul Ali Daei (109 goluri). Ca un alt amănunt interesant, Lituania a devenit a 40-a naţională împotriva căreiea Ronaldo a reuşit să marcheze cel puţin un gol.

Mai multe