Cristiano Ronaldo costă 1.000.000.000 de euro

5 februarie 2015 0:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Impresarul Jorge Mendes a dezvăluit cifrele astronomice pentru care un club l-ar putea lua pe Cristiano Ronaldo. Ca o comparaţie, portughezul e de patru ori mai scump decât Messi.

În 2009, Cristiano Ronaldo a stabilit recordul pentru un transfer, Real plătindu-le celor de la Manchester United 94 de milioane de euro. În 2013, colegul său, Gareth Bale, l-a detronat, spaniolii achitând o sută de milioane de euro.

Totuşi, Ronaldo rămâne cel mai valoros din lume, clauza sa de reziliere fiind de un miliard de euro, de patru ori mai mare ca a ”duşmanului” său de la Barcelona, Leo Messi.

„Cristiano Ronaldo e cel mai scump jucător din lume, fiindcă este cel mai bun din toate timpurile, nu-l poţi compara cu nimeni. 130 de milioane de euro pentru a-l lua de la Real? Imposibil. Clauza lui de reziliere este de un miliard de euro, ăsta e preţul lui. Dacă din orice fel de cauză cei de la Madrid ar vrea să-l vândă pentru 400 de milioane de euro, sigur cluburile va da aceşti bani”, a spus pentru BBC agentul lui Ronaldo, Jorge Mendes.

Impresarul a dezminţit şi zvonurile conform cărora fotbalistul s-ar întoarce la Manchester United: „Îi iubeşte pe suporterii de acolo, a jucat şase ani pentru echipa lor, dar acum e la Real şi nu va pleca”.

A dat două milioane de euro pe o casă

Ronaldo şi-a cumpărat un apartament de două etaje în Avenida da Liberdade, mai exact în centrul Lisabonei. Locuinţa a costat două milioane de euro şi fotbalistul va putea locui acolo de la anul. Altfel, el va organiza azi, cu ocazia împlinirii a 30 de ani, o petrecere la Madrid unde vor participa colegii de la Real. 

Mai multe