Cristiano Ronaldo, de trei ori mai scump ca adversarii!

19 decembrie 2014 21:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Real Madrid ar putea încheia ziua de sâmbătă cu un nou trofeu. Cel a campioanei mondiale a cluburilor. Adversara spaniolilor e formaţia argentiniană San Lorenzo, o grupare ai cărei jucători sunt mult mai slab cotaţi ca adversarii.

Pentru a vă face o idee privind diferenţa dintre cele două formaţii care se vor întâlni azi, de la ora 21.30, în finală, e de ajuns să spunem că – aşa cum susţine site-ul specializat transfermarkt.de – cota de piaţă a lui Cristiano Ronaldo este de aproape trei ori mai mare decât a întregii echipe San Lorenzo (120 de milioane de euro faţă de 37,10 milioane euro). 

În ceea ce priveşte cota de piaţă a întregii formaţii Real Madrid, aceasta e de neimaginat pentru argentinieni: 688,80 milioane de euro!

Şi la alte capitole meciul de diseară pare la fel de disproporţionat: Real Madrid are 17 internaţionali în lot, faţă de doar unul singur al adversarilor, iar spaniolii au în lot 13 stranieri, faţă de doar 4 ai sud-americanilor. 

În semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, Real Madrid a învins cu scorul de 4-0 (2-0), formaţia mexicană Cruz Azul, reprezentanta CONCACAF, iar San Lorenzo, deţinătoarea Copei Libertadores, a trecut cu 2-1, după prelungiri, de Auckland City, reprezentanta Oceaniei.

Mai multe