Cu Lemnaru la coada Europei

15 aprilie 2014 19:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cu 13 goluri în 27 de etape, Valentin Lemnaru (29 de ani) domină ierarhia golgheterilor în Liga I, o performanţă care nu sperie însă pe nimeni în Europa.

Înainte de „dubla" din meciul cu Botoşani, atacantul Universităţii Cluj avea doar 11 reuşite la activ şi împărţea primul loc al clamentului golgheterilor cu vasluianul Antal şi cu brazilianul Eric (plecat între timp de la Pandurii). Pe plan continental, doar campionatul din Muntenegru mai propunea un marcator de top cu 11 goluri, restul având de la 12 în sus.

Luni seară, cu cele două reuşite care au adus victoria „studenţilor" (2-1), Lemnaru a scos România de pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte eficacitatea golgheterilor, urcând-o câteva poziţii.

Din 40 de campionate luate în calcul (cele care se dispută în sistemul toamnă-primăvară), Liga I e acum pe locurile 33-36, la egalitate cu Cehia, Georgia şi Slovenia. În aceste condiţii, nivelul la care au ajuns Luis Suarez în Anglia sau Cristiano Ronaldo în Spania pare de nivelul fantasticului.

Mai multe