Dan Petrescu a venit, a luat Supercupa și a plecat! ASA a învins Steaua, 1-0

8 iulie 2015 23:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antrenorul Dan Petrescu se departe de ASA după un singur meci, azi urmând să semneze cu un club din China. Mureșenii n-au părut deloc afectați de problemele pe care clubul le are cu DNA-ul, iar steliștii lui Rădoi au demonstrat că încă se caută.

O partidă oficială pe banca mureșenilor, un trofeu câștigat. Acesta este bilanțul tehnicianului Dan Petrescu în scurta sa aventură la Târgu-Mureș. ”Bursucul” a semnat cu vicecampioana în această vară, a condus echipa în cantonamentul austriac, a cucerit Supercupa și azi pleacă în China, la Jiangsu Sainty FC.

Stelistul Mirel Rădoi se află într-o situație diametral opusă. El a început cu stângul aventura sa fotbalistică din postura de antrenor. Fostul căpitan al roș-albaștrilor a pierdut primul meci oficial ca tehnician, Steaua fiind la a doua Supercupă consecutivă ratată.

Trofeul cucerit de vicecampionii de la ASA, primul din istoria clubului, a fost obținut grație golului marcate de Axente, care a finalizat o fază făcută de fostul stelist Pawel Golanski, revenit în Liga I după patru ani.

De la Mondial, în Liga 1

Supercupa a fost primul meci din România în care arbitri au folosit medodele folosite în premieră la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul trecut. Concret, centralul Radu Petrescu a avut un spray cu spumă pentru a marca zona locul unde trebuie să stea ”zidul” la loviturile libere. La meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa spray-ul cu spumă a devenit deja o obișnuință.

Biletele s-au vândut la suprapreț

Meciul de la Constanța a atras mulți turiști aflați pe litoral. Niciuna dintre echipe n-a avut galerie, toți spectatorii prezenți pe stadion comportându-se ca la teatru. Nu la fel de civilizate au fost lucrurile înainte de startul jocului, când, la porțile arenei, și-au făcut apariția bișnițarii. Aceștia cereau prețuri de patru, cinci ori mai mari pe un tichet, decât costul lui inițial.

Mai multe