Dan Petrescu: «Aşa ofertă nu voi mai avea în carieră»

7 iunie 2018 16:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dan Petrescu a confirmat ceea ce se zvonea de câteva luni: va pleca să antreneze în China. El va fi tehnicianul ultimei clasate, Guizhou Zhicheng, dar nu are ca obiectiv evitarea retrogradării! Fostul internaţional a recunoscut că vrea să ia cu el doi jucători de la CFR Cluj.

Când câştigi titlul ca antrenor, cota ţi se măreşte automat. În cazul lui Dan Petrescu, aceasta s-a dublat chiar, iar oferta primită a depăşit aşteptările: „La câteva zile după terminarea campionatului am vorbit cu conducerea, le-am spus că cei de la Guizhou au dublat oferta, trebuie să mă gândesc la ce e mai bine pentru mine, pentru familia mea. Mi-au făcut o ofertă nu greu, ci foarte greu de refuzat. O asemenea ofertă sută la sută nu voi mai avea în carieră şi nu aveam cum să refuz”, a declarat ieri Dan Petrescu într-o conferinţă de presă. Chiar dacă va antrena ultima clasată, el spune că nu are de ce să-şi facă griji cu retrogradarea, pentru că are contract şi pentru liga a doua! „Văzând CV-ul meu poate cei din China s-au gândit că pot să iau o echipă care după 11 meciuri are doar patru puncte şi să o salvez. Mi-au oferit un an şi jumătate de contract, un contract în divizia B dacă retrogradează echipa. După un an şi jumătate vreau ca acea echipă să fie în prima ligă pentru că prea mare încredere au avut în mine”, a spus Petrescu. El va încasa trei milioane de dolari pe an doar din salariu, plus eventualele prime.

Tehnicianul vrea să ia cu el în China doi jucători cu care a cucerit titlul la CFR Cluj. E vorba de fundaşul Kevin Boli şi de mijlocaşul Ciprian Deac. „Kevin Boli e ca şi rezolvat, sper să-l rezolv şi pe Ciprian Deac. Am vorbit cu selecţionerul, Ciprian ar prinde lotul şi din China. În România sunt mulţi jucători buni, dar vreau să-i ajut pe jucătorii CFR-ului, pe cei care m-au ajutat, nu-mi doresc decât fotbalişti pe care i-am antrenat”, a spus „Bursucul”. Regulamentul în China prevede că o echipă poate avea în lot cel mult patru străini.

Mai multe