Dan Petrescu, umilit în Rusia

18 septembrie 2016 20:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dan Petrescu are zilele numărate pe banca tehnică a echipei Kuban Krasnodar. Şefii au vrut să-l demită demult, însă clauza de reziliere l-a ţinut „în viaţă”. Acum sunt dispuşi să plătească pentru a scăpa de cel care a dus formaţia pe locul 15 din 20, la un punct de al treilea eşalon.

Cariera „Bursucului” a intrat pe o pantă descendentă. Omul care o ducea pe Unirea Urziceni în Liga Campionilor sau pe Kuban Krasnodar, în primul mandat, în cea mai puternică divizie din Rusia, a ajuns acum de nerecunoscut. De fapt, în ultimul timp, rezultatele sale s-au lăsat aşteptate, indiferent că a condus formaţii din spaţiul arab, chinez sau rus. În iunie a fost adus ca un salvator la Kuban şi a anunţat că într-un an trupa sa va evolua în prima ligă. Dar, după 13 etape, bilanţul său e îngrozitor: doar două victorii, şapte remize, patru înfrângeri, adică are 13 puncte şi e pe locul 15 din 20, la doar o lungime de cluburile codaşe. Conducătorii nu-l mai vor, chiar dacă recent a fost confirmat în funcţie. 

Formația «Bursucului» este printre codașe

Totul e doar de faţadă pentru a ajunge la o înţelegere amiabilă, în cazul unei decizii de rupere unilaterală a contractului oficialii fiind nevoiţi să-i achite românului 1,5 milioane de euro. Cert e că-n ultimele zile “Bursucul” a pierdut şi încrederea fanilor, iar imaginea sa a avut de suferit după ieşirea nervoasă avută în meciul din etapa trecută, cu Sokol Saratov, scor 0-0. Arbitrul nu a sancţionat un fault asupra unui jucător de la Kuban şi antrenorul l-a jignit pe “fluieraş”, gest pentru care a primit o suspendare de trei etape. “Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Îmi cer scuze în faţa tuturor. Am acumulat mult stres, dar promit că nu mai fac niciodată aşa ceva. Fotbalul înseamnă emoţie, dar nu trebuie să depăşim limita”, a spus Petrescu. Consecinţa a fost că prima partidă fără antrenor pe bancă s-a încheiat cu o nouă înfrângere, 0-1, în faţa celor de la Shinnik. Acum, se caută o soluţie pentru înlocuirea băncii tehnice şi se duc tratative în privinţa unei sume convenabile pentru “Bursuc”, şefii nedorind să achite integral clauza de reziliere, 1,5 milioane de euro.

Contra a pierdut în Spania

Un alt antrenor care activează în eşaloanele secunde este Cosmin Contra. El o pregăteşte pe Alcorcon, dar formaţia sa nu se descurcă prea bine în liga secundă spaniolă. Etapa aceasta a pierdut pe trenul celor de la Zaragoza, 0-2, şi după cinci runde e printre codaşe. În acest meci, Contra nu l-a utilizat deloc pe Răzvan Ochiroşii.

Mai multe