David Beckham îşi face echipă de fotbal la Miami

30 ianuarie 2018 18:53   Fotbal intern
Ultima actualizare:

David Beckham s-a retras din activitate de cinci ani, dar numele lui reprezintă un magnet pentru iubitorii fotbalului şi pentru marii sponsori. Iar de acest lucru s-a convins toată lumea după ce englezul a făcut un anunţ istoric.

Fostul internaţional englez David Beckham (42 de ani) a anunţat, luni, înfiinţarea echipei Miami Beckham United, care va juca în MLS (liga nord-americană de fotbal). Echipa va evolua începând din 2020 în campionatul american lui toată lumea are mari aşteptări de la ea. Conform lui Beckham, deja mai mulţi jucători importanţi l-au contactat pentru a evolua la nou înfiinţata formaţie, care va fi cea de-a 25-a din MLS, care este un campionat de unde nu se retrogradează.

Anunţul lui David Beckham este surprinzător numai la prima vedere. În 2007, fostul internaţional englez a primit dreptul, după transferul său la Los Angeles Galaxy, de a crea o franciză la preţ redus (25 de milioane de dolari, faţă de 150 de milioane în prezent), ca recompensă pentru expunerea mediatică fără precedent pe care a oferit-o unui campionat mai puţin reputat. El a jucat 5 ani la Galaxy, pentru care a jucat 118 meciuri, a marcat 20 de goluri şi a cucerit două titluri de campion, în 2011 şi 2012. El s-a retras din activitate în 2013, de la Paris Saint Germain.

Mai multe