De ce nu mai e Steaua favorită la titlu!

21 aprilie 2015 21:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua a început returul cu 13 puncte avans faţă de Târgu-Mureş, dar acum mai are unul singur. Acest lucru a fost pus pe seama unui miracol, dar motivele sunt cât se poate de pământeşti. Mai grav pentru roş-albaştrii e că logica duce spre o cădere liberă, finalizată cu rocada între Steaua şi ASA.

Cronologic, problemele pentru Steaua au început când s-au pierdut în favoarea MApN palmaresul şi sigla. Atunci s-a distras atenţia de la campionat, care părea deja câştigat, şi s-a întreţinut artificial un conflict al cărui singur efect a fost pierderea fanilor. Asta a dus la problema numărul doi, lipsa atmosferei la meciuri. E inadmisibil ca echipa de pe locul 1, campioana, considerată cea mai iubită din ţară, să joace cu 2.000 de spectatori în tribună. E clar că jucătorii nu se concentrează la fel, neavând cine să-i susţină şi să-i trezească în momentele grele. La toate acestea au fost adăugate grave erori de arbitraj, absente în tur. Dintr-o dată, ASA a început să semene tot mai mult cu influenta CFR Cluj, în anii când trupa lui Paskany câştiga titlul. Ardelenii au devenit protejaţii fluieraşilor, iar roş-albaştrii au început să fie ciupiţi la fiecare meci, în momente cheie. Toate acestea n-ar fi fost posibile dacă Gigi Becali ar mai fi cel de odininoară. Patronul Stelei e însă legat de mâini şi de picioare, pentru că, fiind eliberat condiţionat, nu-şi mai permite să treacă nici pe roşu, cu atât mai puţin să încerce jocuri de culise periculoase, care să-l aducă în conflict cu legea. Cum nici presiune mediatică nu mai face, aceasta fiind probabil şi ea o condiţie în decizia de eliberare, Becali nu poate decât să fiarbă în tribună, cu limba legată, uitându-se cum titlul îi scapă din mână. Toate pot avea însă o miză şi mai mare. Dacă există ceva real în teoria conspiraţiei potrivit căreia generalii vor să-i fure Steaua lui Becali, acum e momentul cel mai prielnic.

Banii lui Gigi Becali au salvat Braşovul în iarnă

FC Braşov a avut iarna trecută grave probleme financiare şi s-a luat la un moment dat în discuţie chiar retragerea prematură din campionat. Fostul preşedinte al „Stegarilor” a dezvăluit însă cum salvarea a venit tocmai din Ghencea. „În iarnă am fost aproape de a nu începe campionatul. Am avut noroc cu transferul lui Rareş Enceanu la Steaua. Şi, fără transferul lui Mateiu nu luam licenţa”, a declarat Constantin Zotta. Jucătorul de 21 de ani a fost cumpărat de trupa lui Gigi Becali cu 500.000 de euro, iar CS U Craiova a plătit tot atât pentru Alexandru Mateiu. Aceşti bani au rezolvat însă doar temporar problemele Braşovului, jucătorii lui Niculae fiind din nou neplătiţi de luni bune.

Mai multe