De la meci s-a întors în armată

13 octombrie 2014 21:08   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pentru că serviciul militar în Estonia e obligatoriu, fundaşul Artur Pikk a fost obligat să se prezinte la unitate imediat după ce şi-a ajutat naţionala în partida cu Anglia din preliminariile Euro 2016.

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Tânărul jucător estonian Artur Pikk (21 de ani) ar fi trebuit să celebreze cu şampanie, eventual într-un club de noapte, prima sa prezenţă ca titular în echipa naţională. Şi nu în orice meci, ci chiar împotriva Angliei lui Wayne Rooney. Fotbalistul legitimat la clubul Levadia Tallinn n-a găsit însă timp de petrecut pentru că în vestiare îl aştepta uniforma militară.

De fapt, Pikk se afla la capătul unei permisii de câteva zile, în care i s-a permis să răspundă convocării la naţională. Estonienii au un regim extrem de strict în ceea ce priveşte obligativitatea stagiului militar (între 8 şi 11 luni), astfel că nici măcar fotbaliştii de top nu sunt scutiţi.

În aceste condiţii, după ce că britanicii s-au chinuit să învingă (1-0) o echipă aflată în inferioritate numerică timp de o repriză, jurnaliştii englezi au fost şocaţi să vadă la interviurile de după meci un jucător al gazdelor îmbrăcat în kaki.

Mai multe