Demonii i-au luat salariul pe 2 luni lui Tamaș

28 octombrie 2016 19:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Când l-a readus pe Tamaş la Steaua, Gigi Becali s-a asigurat de comportamentul fundaşului cu o clauză anti-băutură de 50.000 de euro, adică dublul salariului pe care fotbalistul de 32 de ani îl încasează lunar. Degeaba, pentru că Tamaş şi-a văzut de treabă!

La Steaua, evenimentul săptămânii nu e calificarea în optimile Cupei (după 2-1 cu Foresta, la Suceava) sau meciul de mâine de la Iaşi. Mult mai importantă e situaţia tensionată creată în jurul său de veteranul Gabi Tamaş, surprins din nou cu alcoolul în cap prin barurile din Centrul Vechi.

Deşi Reghecampf a lăsat de înţeles că elevul său era în timpul liber şi putea face ce vrea, patronul Gigi Becali nu e de aceeaşi părere. „Nu pot rămâne indiferent, nu se poate aşa la infinit. N-ai cum să-ţi pui baza în el. Dacă la 8 trebuie să fii la antrenament, te mai trezeşti la 7 după o noapte pierdută?”, a comentat Becali.

„La Steaua nu s-a permis niciodată aşa ceva. Am făcut o excepţie cu el, a avut în contract 50.000 de euro amendă, dar Tamaş are un demon al băuturii, care nu-l lasă în pace”, a completat finanţatorul stelist. Cum fundaşul are un salariu de 25.000 de euro, e greu de crezut că Gabi Tamaş va accepta să plătească o amendă atât de mare, cât veniturile sale pe două luni.

„Eu nu vreau să-i iau banii, dar nici nu pot să-l las aşa, să se supere ceilalţi jucători”, a încheiat Gigi Becali, semn că va exista totuşi o sancţiune pecuniară, chiar dacă aceasta va fi mai mică de 50.000 de euro.

„Cel mai prost stăm la fundaşii centrali”, a recunoscut Becali în contextul în care Gabi Tamaş nu mai pare o soluţie de viitor. Astfel, cum Mitrea şi Moke sunt şi ei trecuţi la capitolul „pierderi”, patronul roş-albaştrilor a anunţat că vrea să transfere doi jucători pe acest post în următoarea perioadă de „mercato”, în luna ianuarie.

CV-ul lui Tamaş e plin de beţii

  • A spart uşa de termopan a unui bloc şi s-a culcat pe casa scării
  • L-a luat la bătaie pe Daniel Pancu pentru că acesta nu l-a lăsat să urineze într-o chiuvetă
  • A fost dat afară de la CFR Cluj după numai 6 zile, ca urmare a unui scandal provocat într-un club de noapte
  • S-a implicat într-o altercaţie cu mulţi pumni într-un pub din oraşul englez Doncaster
  • A devastat un restaurant din Poiana Braşov, alături de nişte prieteni
  • A ratat turneul naţionalei din America de Sud din cauza unui chef
  • A fost exclus din lotul naţionalei, alături de Mutu, după un şpriţ în seara premergătoare meciului cu San Marino

Alte amenzi uriaşe din fotbalul mare

Wesley Sneijder – 2,2 milioane de euro. Clubul Galatasaray a decis să-l amendeze pe mijlocaşul olandez pentru faptul că a încasat mai mult de 10 cartonaşe galbene în sezonul trecut. Bineînţeles, a ieşit un scandal monstru, iar Sneijder a plătit o sumă mult mai mică.

Carlos Tevez – 500.000 de euro. În 2011, vârful argentinian juca la Manchester City, iar într-un meci cu Bayern München din Liga Campionilor a refuzat să intre pe teren în repriza secundă. Antrenorul Mancini n-a gustat deloc acest gest, iar şefii “cetăţenilor” l-au sancţionat pe Tevez cu jumătate de milion de euro.

John Terry – 250.000 de euro. Fundaşul lui Chelsea e oferit ca exemplu în lupta împotriva rasismului pe terenul de fotbal. În 2012, Terry a fost nevoit să scoată din buzunare o mică avere ca urmare a remarcilor rasiste îndreptate împotriva unui adversar, Anton Ferdinand.

Roy Keane – 170.000 de euro. În cartea sa autobiografică, fostul atacant irlandez consacrat în tricoul lui Manchester United a recunoscut că faultul extrem de dur comis în 2001 asupra unui jucător de la Manchester City, Alfie Haland, a fost intenţionat. Federaţia engleză s-a sesizat imediat şi l-a sancţionat drastic pe Keane.

Mai multe