Derby românesc în China: „Super-Dan” cu ocaziile, Oli cu golurile

5 august 2018 17:01   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Derby-ul românesc din China s-a încheiat cu victoria lui Olăroiu (3-1), deşi marile ocazii au aparţinut echipei lui Petrescu. Guizhou Zhicheng a trecut pe lângă o victorie uriaşă, în deplasare la Jiangsu Suning, dar formaţia pregătită de Cosmin Olăroiu a revenit spectaculos de la 0-1 la 3-1.

Cei doi tehnicieni români s-au confruntat azi în premieră în campionatul Chinei. Meciul Jingsu Suning – Guizhou Zhicheng a propus un duel între o certă candidată la titlu şi „lanterna roşie” a campionatului. Victimă sigură pe hârtie, gruparea lui Dan Petrescu şi-a depăşit condiţia şi a arătat mult fotbal.

Din păcate, elevii lui „Super-Dan” s-au întrecut în ratări, exasperându-l pe tehnicianul român. În cele din urmă, oaspeţii au deschis scorul la mijlocul reprizei secunde, trezind la viaţă formaţia lui Olăroiu. Profilându-se o surpriză colosală, jucătorii lui Oli s-au pus pe treabă şi au marcat de două ori pe parcursul a numai trei minute (72-74). Din acest moment, Guizhou Zhicheng s-a prăbuşit, iar Jiangsu Suning a mai punctat o dată pe final de meci.

Per total, confruntarea Olăroiu – Petrescu s-a încheiat cu un 3-1 care n-a reflectat însă realitatea din teren. Cu acest rezultat, echipa lui Olăroiu s-a apropiat la cinci puncte de liderul clasamentului, în timp ce Dan Petrescu va mai rămâne, cel puţin o perioadă, pe ultimul loc. Până la finalul sezonului în China mai sunt 14 runde.

Mai multe