Derby-ul Galatasaray - Fenerbahce, amânat din cauza teroriştilor!

21 martie 2016 16:17   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Meciul Galatasaray - Fenerbahce, programat duminică, a fost suspendat din cauza atentatului de sâmbătă din Istanbul, forţele de ordine având indicii că şi derby-ul va fi scena unui atac terorist.

Partida era programată pentru ora 20:00, ora României. Autorităţile au luat această decizie din cauza unei posibile ameninţări teroriste, având în vedere numărul mare de spectatori care ar fi trebuit să asiste la derby-ul campionatului Turciei, pe Turk Telekom Arena din Istanbul.

Potrivit cotidianului Hurriyet, Ministerul de Interne din Turcia a anunţat că există indicii, obţinute de către poliţie şi de către serviciile secrete, potrivit cărora meciul Galatasaray Istanbul - Fenerbahce Istanbul era ţinta unui atac terorist. Au fost luate măsuri de siguranţă excepţionale în zona stadionului, un elicopter al poliţiei a survolat arena şi mai mulţi suporteri ai echipei gazdă, Galatasaray, au fost evacuaţi din stadion.

Iniţial, federaţia de fotbal din Turcia a decis ca meciul să se dispute fără spectatori în tribune, dar decizia finală a fost ca meciul să fie reprogramat pentru o dată care va fi anunţată ulterior. Fenerbahce ocupă locul 2 în campionat, cu 59 de puncte. Galatasaray se află pe poziţia a 5-a, cu 39 de puncte.

Trei israelieni şi un iranian au fost ucişi în atacul sinucigaş cu bombă comis sâmbătă la Istanbul, iar alte 36 de persoane au fost rănite în această explozie care a avut loc în apropierea unei clădiri guvernamentale, pe strada Istiklal, potrivit presei din Turcia.

Mai multe