Descătușarea lui Ianis Hagi. Primul meci mare făcut în Belgia

29 septembrie 2019 14:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Hagi Jr. a fost cel mai bun fotbalist de pe teren într-un meci dramatic, Sint-Truiden – Genk (3-3), care se va decide însă la „masa verde”.

Ianis Hagi a avut nevoie de opt meciuri jucate în tricoul lui Genk pentru a reuși să impresioneze așa cum o făcea în Liga I, la Viitorul. Internaționalul nostru de 20 de ani a dat două goluri, ambele din penalty, dar și o pasă decisivă.

Titular pentru a doua etapă la rând la campioana Belgiei, fiul lui Gică Hagi a avut o prestație entuziasmantă într-un meci cu o încărcătură aparte, dată de rivalitatea dintre fanii celor două echipe, Sint-Truiden și Genk. Prima reușită a lui Ianis a fost o lovitură de colț bătută perfect și fructificată de colegul său Bongonda, care a deschis scorul. Românul și-a continuat recitalul imediat după pauză, când Genk a beneficiat de două lovituri de la 11 metri. Nominalizat să execute, Hagi a făcut-o în stil de mare campion. Mai întâi l-a învins pe portarul advers cu piciorul drept, după care l-a păcălit cu cel stâng, o performanță de care puțini fotbaliști sunt în stare. „Un jucător a fost peste toți ceilalți, Ianis Hagi. Lăsat deseori pe banca de rezerve în startul sezonului, el a profitat de această șansă pentru a-și etala calitățile. Perfect ambidextru, a executat toate fazele fixe, și de pe stânga și de pe dreapta. A transformat și cele două penalty-uri, tot cu ambele picioare. Ce face el e foarte rar”, au remarcat jurnaliștii belgieni de la RTBF, un post de radio pentru zona valonă. Ducând scorul la 3-0, Hagi a provocat primele incidente de pe arena din Sint-Truiden, meciul fiind întrerupt aproape un sfert de oră din cauza fanilor gazdelor.

La cel mai bun meci de când s-a transferat la Genk, Ianis a fost înlocuit în minutul 69, la scorul de 3-1 pentru echipa sa, înainte de spectaculoasa revenire pe tabelă a lui Sint-Truiden (3-3, de la 0-3). A fost momentul în care suporterii oaspeților și-au dat și ei în petec, atmosfera incendiară din sectorul de tribună al lui Genk determinându-l pe arbitru să pună capăt întâlnirii înainte de scurgerea celor 90 de minute regulamentare. În aceste condiții, rezultatul din derby-ul regiunii Limburg va fi decis la comisiile de disciplină ale federației belgiene, atât Sint-Truiden cât și Genk riscând pierderea meciului la „masa verde”. Indiferent cum va fi, Ianis Hagi va rămâne cu cele două goluri în CV, dar și cu o doză substanțială de încredere în sine, îmbucurătoare în vederea meciurilor pe care naționala României le mai are de disputat în această toamnă în preliminariile Euro 2020.

Mai multe