Diego Maradona a dat cu pumnul într-un spectator

3 decembrie 2018 15:43   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Înjurat de fanii lui Atletico San Luis, argentinianul Diego Maradona a lovit un suporter și a fost scos cu poliția din stadion

Diego Maradona nu se dezminte. Suspendat pentru returul finalei ligii secunde din Mexic, antrenorul lui Dorados de Sinaloa a asistat din tribună la eșecul (2-4 după prelungiri) elevilor săi. Maradona făcuse scandal după prima manșă, de joia trecută, una în care formația sa a câștigat cu 1-0. Atunci el s-a plâns de arbitraj, insultându-i pe jucătorii și oficialii formației adverse. Argentinianul a mai dat câte un sfat celor de pe bancă, prin talkie-walkie, însă secundul său, Luis Islas, n-a putut împiedica eșecul lui Dorados, care s-a prăbușit după ce a condus în două rânduri (1-0 și 2-1). De altfel, Maradona nu s-a exteriorizat excesiv în tribună. A sărbătorit discret reușitele lui Jorge Cordoba (min. 32) și Edson Rivera (min. 56), iar când ei au încasat al patrulea gol a privit în gol fără să scoată vreun sunet.Escortat spre ieșire, argentinianul a dat nas în nas cu fanii echipei gazdă, care, amintindu-și de comportamentul lui de la meciul tur, l-au înjurat fără menajamente. Maradona nu s-a putut abține și l-a lovit pe un suporter advers, fiind calmat cu greu de polițiști și oficiali.   

Trebuie să câștige Clausura

Campion mondial în 1986, chiar în Mexic, argentinianul a acceptat să antreneze echipa Dorados, aflată în acel moment pe locul 13 din 15 formații. El a reușit să o califice în Play-Off, iar apoi în finala Apertura după ce a trecut de Zacatecas (0-0 și 1-0), în sferturi de finală, și de Juarez (2-0 și 0-1), în semifinale. Formația lui Maradona mai poate obține promovarea în prima ligă dacă va câștiga Clausura și barajul cu Atletico San Luis.   

Mai multe