Din autobuz, căpitan la Rapid

22 martie 2015 20:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Pe 3 martie 2013, Click! vi-l prezenta într-un reportaj inedit pe Nicolae Vasile. Numele puştiului de 17 ani al Rapidului nu spunea nimic, fiind promovat conjunctural de la juniori din cauza crizei financiare şi lipsei de variante. Promisiunea a devenit însă certitudine.

În ultimii doi, majoritatea colegilor lui au dispărut de la echipă, dar el a rămas înfipt în Giuleşti. Nu e titular de bază din cauza străinilor, dar e tot timpul în lot şi una dintre primele variante de schimbare. Sâmbătă, împotriva Oţelului, Cristi Săpunaru, căpitanul de drept, a lipsit din cauza unei accidentări. Astfel, în locul său a jucat ca fundaş dreapta Nicolae Vasile, iar banderola a mers pe mâna lui Daniel Niculae. Atacantul a fost schimbat în minutul 85 şi a trebuit să cedeze „căpitănia” altcuiva.

S-a îndreptat spre Daniel Pancu, dar acesta a refuzat-o, supărat că a fost deposedat de ea la începutul returului. Momentul a fost de-a dreptul hilar, cu Niculae alergând după Pancu pe teren pentru a-i înmâna obiectul. Când a văzut că acesta e de neînduplecat, „Nico” i-a oferit-o puştiului, iar acesta a purtat-o până la final. „A fost incredibil ca la doar 19 ani să fiu căpitan al Rapidului. Ştiu că a fost de conjunctură, pentru că „Pancone” n-a vrut-o, dar eu mă simt la fel de mândru”, a spus Vasile. Rapid a învins-o uşor pe Oţelul, scor 2-0, prin golurile lui Niculae şi Meulens.

Mai multe