Dinamo a obținut a treia victorie la rând și se vede salvarea

5 mai 2021 18:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dinamo a obținut o victorie necesară ca aerul în lupta pentru evitarea retrogradării. Într-o adevărată finală pentru supraviețuire, ”câinii” au învins în deplasare, cu scorul de 2-1, ultima clasată, Politehnica Iași. O victorie care îi suie pe bucureșteni măcar pentru o zi în afara locurilor de baraj.

La începutul campionatului nimeni nu se gândea că Poli Iași – Dinamo ar putea reprezenta un meci decisiv pentru ceva, însă realitatea a demonstrat contrariul. Aflați în cel mai prost sezon din istorie, dinamoviștii au ajuns protagoniști în lupta pentru evitarea retrogradării. A fost nevoie de 13 meciuri cu doar 3 egaluri pentru a se afunda până pe penultimul loc și a se trezi din pumni. Căci acum asta pare formația antrenată de Dusan Uhrin jr, un boxer care a trecut de momentele de cumpănă din ring și a început să-și bumbăcească adversarul. Singura diferență este că la fotbal oponentul se schimbă în fiecare rundă (a se citi etapă). Iar statistica spune că Dinamo a câștigat ultimele trei meciuri, dintre care două în deplasare! Seria bună a început cu succesul de acasă, 2-0 cu FC Voluntari, a continuat cu victoria de la Ovidiu, 2-1 cu Viitorul și s-a oprit, deocamdată, la Iași, în acest 2-1 cu Politehnica. Nouă puncte care au scos echipa nu doar de pe penultimul loc, dar au dus-o chiar mai sus de locurile de baraj! Concret, cel puțin până astăzi, când FC Voluntari va juca la Pitești, cu FC Argeș, Dinamo este pe locul 6 în clasamentul play-out-ului, devansând chiar formațiile pe care le-a învins în etapele trecute, FC Voluntari și Viitorul.

La Iași, eroii dinamoviștilor s-au numit Sorescu și Morsay. Primul a marcat în minutul 21, printr-un șut în diagonal fără speranțe pentru portarul gazdelor, Brânză. Apoi, a oferit momentul emoționant al partidei, dedicându-i golul lui Patrick Ekeng, jucătorul camerunez al lui Dinamo care a decedat pe teren, în urmă cu 5 ani, la 6 mai 2016.

Al doilea, introdus la începutul celei de-a doua reprize, a stabilit scorul final, după ce a fructificat un contraatac în minutul 54. Între aceste două reușite s-a insinuat golul lui Zajmovic, din minutul 42, care a adus speranța în tabăra moldovenilor pe timpul pauzei. Meciul s-a încheiat cu 2-1 și ”câinii” își pot freca mâinile de bucurie. În conturile lor va intra o altă primă promisă de fani, una asemănătoare celei de după victoria cu Viitorul, de 15.000 de euro. O dovadă în plus că epoca romantică a fotbaliștilor care luptau doar pentru culori a apus.

Mai multe