Dinamo, băgată în insolvenţă de un jucător?
Când George Copos a cerut insolvenţa Rapidului, cu nici o lună de zile în urmă, şefii fotbalului românesc au tras un semnal de alarmă. Cu toţii au spus că giuleştenii nu sunt singurii care au probleme financiare mari, iar Dinamo e chiar mai rău.
Cei care au cântat prohodul Rapidului trebuie să se canalizeze acum pe gruparea din Ştefan cel Mare. Asta pentru că înainte ca Ionuţ Negoiţă şi Nicolae Badea să ceară şi ei insolvenţa lui Dinamo, „câinii" ar putea fi executaţi silit la cererea lui Liviu Ganea, fostul lor jucător.
La începutul anului 2012, atacantul, aflat în ultimele şase luni de contract cu Dinamo, nu s-a înţeles cu conducerea clubului în ceea ce priveşte prelungirea înţelegerii şi a semnat un contract cu CFR Cluj pentru o perioadă de trei sezoane şi jumătate. La plecare, acesta nu şi-a primit însă toţi banii, iar acum şi-i cere în instanţă. Astfel, joi, la Tribunalul Bucureşti, s-a înregistrat cererea de intrare în insolvenţă a clubului Dinamo.
Primul termen în dosar este stabilit pentru 5 martie 2013. Restanţele financiare, în unele cazuri şi de patru luni, au fost aproape de a destabiliza vestiarul roş-albilor. Ionuţ Negoiţă a achitat partea sa pentru salariile fotbaliştilor, 300.000 de euro, însă ceilalalţi acţionari, Badea şi Săvulescu, nu au făcut acest lucru şi întârzierile au ajuns acum la "doar" două luni şi jumătate.
Oricum, dacă nu ar fi primit şi această mică parte, elevii lui Dorinel Munteanu doreau să treacă la represalii. "În ultimul timp au fost mai multe discuţii în vestiar şi mulţi nu mai doreau să ne antrenăm. Nu era corect şi atunci am hotărât să protestăm cu ocazia meciului de la Iaşi. Ne dorim ca lucrurile să intre în normal şi sperăm ca în viitor să nu se ajungă în situaţia în care chiar să nu ieşim la antrenamente", a explicat Luchin.
UEFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că Rapid şi Dinamo vor fi excluse trei sezoane din cupele europene dacă nu vor dovedi până la 31 martie că şi-au plătit datoriile. Decizia a fost luată de a doua cameră a Instanţei de Control Financiar (CFCB), de la Nyon. UEFA anunţase, la 11 septembrie, îngheţarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid, din cauza întârzierii plăţilor, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar. FC Vaslui a fost scoasă, însă, de pe „lista neagră".