Dinamo - Chiajna, meciul fără antrenori!

19 septembrie 2017 21:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Miercuri seară, în „Ştefan cel Mare”, se va înregistra o premieră în Liga I: atât „câinii” cât şi oaspeţii de la Chiajna vor fi conduşi de „secunzi”.

Dinamo a rămas fără Contra, plecat ca selecţioner, şi echipa e pregătită deocamdată de asistenţii Ionel Gane şi Javi Reyes. Rivala din Ilfov s-a despărţit de Miriuţă, care va fi instalat pe banca roş-albă, iar pentru această partidă, Paolo Potocnik va fi “principal”.

Cosmin Contra a lăsat Dinamo pe locul şapte şi va prelua naţionala. Mutarea va fi oficială după întrunirea FRF de la finalul săptămânii, dar tehnicianul a semnat deja rezilierea acordului cu “câinii”. Astfel, jocul de miercuri seară cu Chiajna va fi condus de secunzii lui “Guriţă”, Gane şi Reyes, oameni ce vor pleca apoi în staff-ul “tricolor”. Locul va fi luat de Vasile Miriuţă, cel care s-a despărţit de ilfoveni, dar care a preferat să nu conducă prima sa partidă ca dinamovist tocmai împotriva formaţiei pe care a avut-o până acum. De asemenea, l-a lăsat pe asistentul său, Paolo Potocnik, să antreneze în duelul din “Ştefan cel Mare”, urmând ca apoi italianul să-l urmeze pe Miriuţă la Dinamo.

“I-a venit această ofertă, a fost dorinţa lui. Plecarea lui ne încurcă, dar vom căuta soluţii, viaţa merge mai departe. Nu am luat o decizie privind înlocuitorul lui. Nu vrem să acţionăm în scurt, vrem să gândim în linişte şi să nu facem o alegere pripită. Vom avea un corp tehnic interimar deocamdată şi vom analiza în următoarea săptămână. Variante sunt antrenori liberi, şi români şi străini”, a spus preşedintele Chiajnei, Cristi Tănase.

El şi Miriuţă vor urmări meciul din tribune, urmând ca tehnicianul, ce va încasa 10.000 de euro lunar, să debuteze oficial la Dinamo în derby-ul cu FCSB. “Am discutat în principiu şi s-ar putea să stăm pe două scaune alăturate în altă zonă a stadionului. Mi-aş fi dorit un antrenor care să cunoască jucătorii lui Dinamo aşa cum îi cunoaşte Vasile Miriuţă pe cei ai Chiajnei. Nu l-am găsit şi mi se pare o situaţie destul de delicată, ne-a pus în dificultate, dar vom căuta soluţii să-l surprindem”.

Mai multe