Dinamo şi-a luat boxer

6 februarie 2012 19:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ultima achiziţie a dinamoviştilor e Andrei Vaştag, component al lotului naţional U-17. Băiatul fostului campion mondial la box a plecat deja în Antalya, acolo unde se află echipa mare.

Pentru Dinamo nu este de-ajuns că se află acum pe primul loc în Liga I. „Câinii" îşi pregătesc cu atenţie şi viitorul. Şefii au reuşit să pună mâna pe o serie de tineri jucători talentaţi şi care fac parte din naţionala U-17 a României.

S-a început cu Darius Buia, fiul de 17 ani al lui Romică Buia, fostul dinamovist, şi s-a continuat cu Andrei Vaştag (17 ani). Acesta din urmă este fiul lui Francisc Vaştag, fostul triplu campion modial la box amator.

Andrei, un fan al manelelor, s-a fotografiat cu Jean de la Craiova

Fiul lui Vaştag alături de colegii săi de la lotul U-17

Andrei a plecat de la Săgeata Năvodari să se pregătească în Antalya, cu Dinamo II. Dacă puştiul va confirma, Ciobotariu nu va ezita să-l promoveze şi la formaţia mare.

Înainte să se apuce de fotbal, Vaştag jr a încercat şi boxul. A mers la sală, l-a văzut pe tatăl lui antrenându-se, a probat şi el mănuşile, însă, în cele din urmă a preferat fotbalul.

Acelaşi lucru l-a făcut şi fratele lui mai mare, Victor (21 ani), care a debutat în Liga a II-a, pentru Reşiţa, la 17 ani. „Andrei ştie nişte mişcări de box, dar asta nu înseamnă că le foloseşte şi pe terenul de fotbal. Să nu ne entuziasmăm, deocamdată a mers doar în probe, mai e cale lungă", a spus Francisc Vaştag.

«Câinii» au muşcat din «zimbri»

Dinamo a învins-o aseară cu 4-0 pe Zimbru Chişinău, locul 3 din campionatul Republicii Moldova, într-un amical disputat în Antalya şi a bifat asftel prima victorie din acest an a „câinilor".

Pentru echipa lui Liviu Ciubotariu au marcat Luchin, Alexe, Marius Niculae şi Ţucudean, din penalty. Tehnicianul lui Dinamo a început meciul în formula: Bălgrădean - Luchin, Dr. Grigore, Moţi, Scarlatache - Rus, D. Stoica, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, Niculae.

Mai multe