Dinamoviştii, aruncaţi în stradă de stelişti

19 iulie 2015 20:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În ultimii doi ani, toţi cei care au trădat Dinamo pentru Steaua au decăzut. Adi Cristea abia şi-a găsit un contract la Chiajna, Luchin se va întoarce la Timişoara, locul începutului carierei, iar Ţucudean speră să prindă un angajament în străinătate.

„Prinţul” a fost cel care în vara lui 2013 a semnat cu roş-albaştrii şi şi-a renegat trecutul din „Ştefan cel Mare”, club unde a evoluat ani de zile. Iar ghinioanele s-au ţinut lanţ de el. În Ghencea a bifat doar 12 meciuri, a înscris un singur gol, şi a fost dat afară cu scandal. S-a judecat cu şefii pentru prima de Liga Campionilor, unde a făcut mai mult figuraţie, şi după multe luni de stat liber de contract a găsit înţelegere la Chiajna.

A urmat fundaşul Srdjan Luchin. A fost unul dintre cei mai iubiţi de către galerie, a fost căpitan şi suporterii l-au înţeles atunci când s-a dus la bulgarii de la Botev, mai ales că era în conflict cu oficialii echipei. Dar, revenirea în ţară le-a lăsat un gust amar: s-a dus la Steaua. Aici a jucat 18 partide, dar acum apărătorul de 29 de ani e în negocieri cu timişorenii, Rădoi anunţându-l că nu are nevoie de el.

Atacantul George Ţucudean, 24 de ani, e un alt personaj ce a schimbat tabăra. A activat la Dinamo în două perioade, între timp fiind la Standard Liege. S-a dus apoi în Anglia, la Charlton, a stat mai mult rezervă şi dinamoviştii sperau să revină în „Ştefan cel Mare”. Surpriză însă a ales rivala din Ghencea, deşi unul ca el, ce provine dintr-o familie milionară în euro, nu ar fi avut neapărat nevoie de plusul oferit de Gigi Becali. A jucat chiar împotriva lui Dinamo şi a dat declaraţii războinice. Totul s-a întors împotriva lui şi acum stă pe tuşă, visând la un contract în Turcia, după ce a apărut în 21 de jocuri pentru roş-albaştrii şi a marcat de cinci ori. 

Mai multe