Dinamoviştii îşi întâlnesc «călăii»

11 iulie 2015 20:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dinamoviştii trebuie să învingă pentru a depăşi „complexul” Târgu-Mureş. Nu s-au mai impus în faţa ardelenilor de ani de zile, tehnicianul Vasile Miriuţă i-a umilit, indiferent că a fost la Ceahlăul sau CFR, iar mijlocaşul Gabi Mureşan e abonat la eurogoluri atunci când îi întâlneşte.

E important cum vom începe. Cred că anul ăsta suntem pregătiţi să facem o figură frumoasă”, a anunţat Mircea Rednic. “Dinamo nu va mai fi niciodată în mediocritate şi veţi vedea asta începând de azi”, a spus mândru şi preşedintele bucureştenilor, Dinu Gheorghe. “O să luăm punct sau puncte. Au echipă bună, dar vom profita de neînţelegerile de la ei…Au şi un alt antrenor”, a completat mijlocaşul Bogdan Gavrilă. Însă, declaraţiile pline de optimism ale dinamoviştilor ascund un secret. Sunt făcute pentru a ridica moralul, în condiţiile în care ştiu prea bine pe cine întâlnesc. ASA nu s-a mai înclinat în faţa lor din 2011, când Marius Niculae a înscris unicul gol al meciului. A urmat o remiză şi un succes al ardelenilor, iar golurile ASA-ului au fost semnate de “călăul” Gabi Mureşan. În august anul trecut a reuşit să puncteze din lovitură liberă, de la 35 de metri, iar tabela s-a închis la scorul de 1-1. Apoi, în martie 2015, mureşenii s-au impus cu 2-1. Ambele fiind golurile lui Mureşan: un voleu de la 25 de metri şi un şut centrare, din unghi, de la 20 de metri. Un alt atuu al gazdelor de diseară e nou sositul pe banca tehnică Vasile Miriuţă. Antrenorul de 46 de ani, şcolit în Germania, a condus două echipe în prima ligă autohtonă, ASA fiind a treia. La Ceahlăul, unde a stat din iunie 2013 până în decembrie a aceluiaşi an, a întâlnit şi pe Dinamo. În octombrie cele două s-au duelat pe terenul din “Ştefan cel Mare”, iar moldovenii au obţinut un rezultat de egalitate, 1-1, goluri Thicot, respectiv Golubovici. Apoi, Miriuţă s-a remarcat la CFR, o mai veche rivală a roş-albilor. Din decembrie 2013 şi până în noiembrie 2014 a condus trupa din Gruia, timp în care s-a confruntat de două ori cu dinamoviştii. De fiecare dată a câştigat, o dată chiar prin scor de neprezentare. În mai, anul trecut, a învins cu 3-0, Florin Costea, Negruţ şi Batin fiind cei care au semnat dezastrul pentru „câini”. 

A urmat luna octombrie şi bucureştenii au căutat revanşa, însă au marcat doar prin Vali Lazăr, în timp ce rivalii au înscris prin Chanturia şi Guima. S-a încheiat 2-1, un nou eşec pentru „câini”, şi acum Mircea Rednic trebuie să rupă blestemul ce s-a abătut asupra formaţiei sale.

Fundaşul Feussi, rival în faţa fostului club

Fundaşul african Patrice Feussi a jucat sezonul trecut la ASA, având 24 de apariţii în tricoul mureşenilor, dar din vară e legitimat la Dinamo. “Nu e un meci special pentru mine, e ca toate celelalte din campionat. Târgu-Mureş a fost echipa mea până acum câteva săptămâni. Îmi e bine la Dinamo şi va fi şi mai bine atunci când o să câştigăm partidele. Am venit la Dinamo să câştig cât mai multe trofee”, a spus Feussi. 

Mai multe