Dinastia Beckham

2 decembrie 2012 17:42   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La fel ca în 2007, când a părăsit-o pe Real Madrid, Beckham s-a despărţit şi de americani cu o poză de familie, alături de fiii Brooklyn, Romeo şi Cruz.

Aventura lui David Beckham peste Ocean s-a încheiat cu happy-end şi cu un scenariu demn de un film produs la Hollywood. Anul trecut, britanicul a luat primul titlu în MLS cu LA Galaxy chiar la finalul mega-contractului de cinci ani semnat în 2007.

Simţind că are „o treabă neterminată", Beckham şi-a prelungit şederea la Los Angeles cu încă un an, la fel de fructuos. Duminică noapte, mijlocaşul englez de 37 de ani a dus-o pe Galaxy spre un nou trofeu de campioană (3-1 în finala cu Houston Dynamo).

Chiar dacă n-a marcat, Beckham a fost în centrul atenţiei, mai ales în ultimul minut, atunci când a fost schimbat pentru a primi un „standing ovation", cum spun americanii.

Pe teren nu s-a aflat însă doar un singur Beckham, ci patru. Atât înainte de startul partidei, cât şi la final, David a fost „lipit" de cei trei băieţi ai săi, Brooklyn (13 ani), Romeo (10 ani) şi Cruz (7 ani).

2007

Moştenitorii imperiului Beckham erau obişnuiţi cu astfel de scene: în 2007, cu cinci ani mai mici, au sărbătorit într-un mod identic un titlu al lui Real Madrid. Diferenţa? Atunci n-o aveau în tribune pe surioara de un an Harper, aşa cum s-a întâmplat acum. „Plec spre o ultimă provocare a carierei", a spus Beckham la despărţirea de Galaxy, englezul fiind ofertat deja de francezii de la PSG şi AS Monaco.

Meciul de adio al lui Beckham la LA Galaxy a fost arbitrat de un român stabilit de mulţi ani în Canada, Silviu Petrescu (44 de ani). La cel mai important test din carieră, centralul născut la Braşov s-a ridicat la înălţimea evenimentului. Petrescu n-a avut un meci uşor, fiind nevoit să acorde două lovituri de la 11 metri echipei lui Beckham, cu care LA Galaxy s-a desprins în câştigătoare. Ambele penalty-uri au fost însă acordate corect.

Mai multe