Distrugătorii de vise

20 mai 2012 17:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dacă Barcelona şi Real Madrid au părăsit Liga Campionilor în semifinale după penalty-uri ratate de Messi, respectiv Ronaldo, nemţii de la Bayern au fost trădaţi de vedetele Arjen Robben şi Bastian Schweinsteiger.

Jupp Heynckes, antrenorul bavarezilor, era avertizat de faptul că Arjen Robben nu se descurcă în momentele de presiune maximă.

În urmă cu o lună, olandezul ruinase şansele la titlu ale lui Bayern cu un penalty ratat în meciul cu Borussia Dortmund în minutul 85.

Robben a tras “telefonat” şi portarul Cech a prins balonul la penalty-ul din prelungiri

Cu toate acestea, Robben a fost cel desemnat de Heynckes să bată penalty-ul din prelungirile finalei cu Chelsea.

Cu un şut slab, Robben l-a făcut mare pe Cech, îngropând încă o dată eforturile colegilor săi şi, totodată, speranţele a milioane de suporteri nemţi.

Golul lui Müller părea decisiv pentru stabilirea campioanei

Degeaba dominase Bayern pe întreaga durată a partidei, degeaba dăduse puştiul Thomas Müller golul de 1-0, degeaba jucaseră bavarezii pe teren propriu.

Dacă Robben a avut victoria în mână, un alt jucător exponenţial al echipei germane, Bastian Schweinsteiger, a fost cel care a distrus totul, Schweini şutând în bară penalty-ul de departjare care a trimis trofeul la Londra.

Egalarea a survenit în minutul 88

O dată în plus (Messi şi Cristiano Ronaldo avuseseră aceeaşi soartă în semifinale) s-a dovedit că marii fotbalişti clachează atunci când nimeni nu se aşteaptă.

Miercuri seară, excepţia de la regulă a fost Didier Drogba. Stăpân pe sine, ivorianul a trimis meciul în prelungiri şi a închis cu sânge rece dramatica serie de penalty-uri.

Drogba a transformat penalty-ul decisiv, aruncând Germania în lacrimi

Nemţii, consolaţi de neveste

Staff-ul tehnic şi cel administrativ al lui Bayern München nici nu concepea să piardă finala Ligii Campionilor chiar pe teren propriu şi pentru asta au rezervat din timp un restaurant doar pentru jucători, convinşi fiind că vor avea ce să sărbătorească.

Lahm a fost consolat de soţie

Deşi finala a fost pierdută, nemţii s-au ţinut de programul stabilit iniţial şi, la patru ace, s-au prezentat la locaţie chiar dacă erau desfiguraţi de tristeţe.

Bineînţeles, nimeni n-avea chef de nimic şi, întinşi pe scaune, toţi păreau stane de piatră.

Robben a fost distrus la petrecere

Cei mai afectaţi păreau a fi căpitanul Philip Lahm, Bastian Schweinsteiger şi Arjen Robben, care nu şi-au revenit nici după îndelungile dezmierdări şi consolări venite din partea frumoaselor lor soţii.

Mai sobri şi mai reci au fost însă, surprinzător, atacantul Mario Gomez, care sorbea calm dintr-un coktail cu gheaţă, dar şi marcatorul Müller, acesta părând mulţumit de golul marcat, chiar dacă până la urmă a fost inutil.

Mai multe