Doi fotbalişti au dat ochii cu moartea, dar au revenit mai puternici!

14 noiembrie 2013 15:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii octombrie, doi jucători au fost la un pas să-şi piardă viaţa pe terenul de joc. Peste două etape, ambii au revenit ca titulari şi au făcut-o la cel mai înalt nivel, trecând cu zâmbetul pe buze peste un eveniment care putea să le marcheze cariera şi viaţa.

Pe 29 octombrie a avut loc meciul Manchester United - Norwich (4-0) din Cupa Ligii Angliei, partidă care se putea încheia cu o tragedie. În urma unei banale sărituri la cap, atacantul Snodgrass de la oaspeţi a căzut secerat la pământ. Timp de aproape 10 minute, echipa medicală a lui Norwich s-a chinuit să-l resusciteze pe internaţionalul scoţian. „O vreme a fost pe altă lume", a recunoscut la final antrenorul echipei engleze. Până la urmă, Snodgrass şi-a revenit la spital şi, după ce a întrebat cu cât s-a terminat meciul, a cerut să fie lăsat la antrenamente. Peste nici două săptămâni, Snodgrass era titular şi a marcat un gol în partida Norwich - West Ham, scor 3-1!

Nefericitul incident a venit la doar două zile după un caz similar, petrecut în campionatul Olandei. Przemyslaw Tyton (portarul polonez al lui PSV Eindhoven) s-a lovit violent cu capul de bară la un meci cu Roda. „30 de secunde era mort. Credeam că l-am pierdut", au mărturisit doctorii. După acest eveniment ce se putea sfârşi tragic, Premyslaw Tyton s-a întors în poartă peste 6 zile, apărând ca titular într-un meci cu Zwole!

Cu gândul la Muamba. Accidentările lui Tyton şi Snodgrass l-au readus în atenţia lumii pe Fabrice Muamba, victima unui stop cardiac pe teren în martie 2012. Fostul jucător al lui Bolton a văzut moartea cu ochii timp de 78 de minute, aşa cum au relatat medici, revenind însă în mod miraculos printre cei vii.

Mai multe