Drogba, mai tare ca Barcelona

19 aprilie 2012 15:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Zicala „cine n-are bătrăni să-şi cumpere" şi-a dovedit încă o dată veridicitatea. Cu un schelet al echipei format din jucători trecuţi de 30 de ani (Drogba, Terry, Lampard, Cole), Chelsea a dat lovitura în faţa Barcelonei, luând o primă opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor de la München.

Deşi Messi şi colegii săi au dominat categoric, având o posesie a mingii de aproape 80 la sută şi peste 20 de şuturi spre poarta adversă, cei care au câştigat au fost „albaştrii" antrenaţi de italianul Di Matteo. „Multă lume a zis că aceşti băieţi sunt prea bătrâni pentru a rezista la ritmul infernal de meciuri din 3 în 3 zile. Iată că nu e aşa", a remarcat tehnicianul care l-a învins pe Pep Guardiola.

Eroul lui Chelsea a fost fără îndoială Didier Drogba, ivorianul bătându-se ca un „elefant" cu fundaşii Barcelonei. Mai mult, atacantul de 34 de ani a dat dovadă de sânge rece, marcând golul victoriei la unicul şut trimis de Chelsea pe spaţiul porţii lui Victor Valdes.

„Suntem foarte obosiţi. În primele 15 minute nici n-am atins mingea. Iar Didier a fost incredibil", a spus John Terry, rezumând pe scurt partida de la Londra. La final, bucuria jucătorilor lui Chelsea a fost atât de mare încât aceştia s-au oprit direct într-un club din Londra, unde şef de orchestră a fost acelaşi Drogba.

Calificarea în marea finală a Ligii se va decide însă acasă la Barcelona, pe „Camp Nou", marţi.

Mai multe