După 7 ani, "Bricheta" loveşte iar

11 august 2015 21:16   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Partida dintre VFL Osnabruck şi RasenBallsport Leipzig a fost oprită în minutul 71, după ce arbitrul de centru a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune. Oficialul agresat a ajuns la spital.

O confruntare din primul tur al Cupei germaniei s-a încheiat brusc din cauza unui gest huliganic. Atacantul celor de la Leipzig, Davie Selke, a avut un schimb mai dur de replici cu unul dintre jucătorii de rezervă a gazdelor, Michael Hohnstedt, iar arbitrul Martin Petersen, care trecea pe lângă cei doi, a devenit ţinta ultraşilor. Bricheta era destinată cel mai probabil lui Selke! “Centralul” a oprit meciul în minutul 71, la scorul de 0-0, a trimis echipele la vestiare şi apoi a fost transportat la spital. “E cea mai tristă zi de când sunt la acest club. Mi-ar fi plăcut să fie spectacol şi nu să avem meciul suspendat. Totul s-a terminat. Îmi cer scuze arbitrului”, a spus preşedintele echipei gazdă. 

Mass-media germană susţine că jocul s-ar putea rejuca şi a adus aminte de un alt episod asemănător. În 2006, la Stuttgarter Kickers - Hertha Berlin, tot în Cupă, un arbitru asistent a fost lovit cu o halbă de bere. Atunci s-a decis ca berlinezii să câştige cu 3-0 la “masa verde”.

Şi arbitrul Deaconu a fost victimă

În 2008, la un meci dintre Rapid şi Steaua, arbitrul Alexandru Deaconu a decis să suspende derby-ul după ce a fost lovit de o brichetă aruncată din tribuna a II-a a arenei din Giuleşti. Incidentul s-a petrecut în minutul 73, iar scorul era de 1-0 pentru rapidişti. Comisiile au decis ca gazdele să piardă partida la “masa verde”.  

Mai multe