E finala lui Dinamo! "Câinii" au scos-o pe Steaua din Cupa României

20 aprilie 2016 23:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Returul semifinalei de Cupă dintre Steaua şi Dinamo a fost un spectacol demn de un derby (2-2), echipa lui Mircea Rednic calificându-se în ultimul act datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

Ieşite din lupta pentru titlu, Steaua şi Dinamo s-au agăţat de meciul de ieri din semifinalele Cupei României pentru a-şi salva sezonul. Comparativ cu egalul fără sare din tur (0-0), returul de aseară a avut toate ingredientele unui meci mare. Ca de obicei, atmosfera derby-ului de pe Arena Naţională a fost întreţinută în special de fanii dinamovişti. În teren, primii care au strălucit au fost însă steliştii. După un sfert de oră, Nicuşor Stanciu a găsit o pasă genială spre Gabi Enache, iar fundaşul dreapta al Stelei a deschis scorul cu un şut la colţul scurt. Tensiunea partidei a atins apogeul pe finalul primei reprize, când Bourceanu a văzut „roşu”, iar Reghecampf a fost trimis în tribune pentru proteste.

La reluare, cu un om în plus, Dinamo a egalat cu o execuţie senzaţională, camerunezul Ekeng expediind o torpilă de la 30 de metri. La 1-1, „câinii” s-au văzut calificaţi prea repede şi au fost pedepsiţi la următorul atac al Stelei, încheiat cu golul lui Chipciu după o acţiune inspirată marca Adi Popa. În cele din urmă, balanţa calificării s-a înclinat spre Dinamo graţie reuşitei croatului Puljic din minutul 75. A doua finalistă a Cupei se va stabili astăzi (ora 20.30, DigiSport), după confruntarea dintre CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş. În tur, cele două formaţii au remizat, 0-0. Ultimul act al Cupei României e programat la 10 mai.

Mai multe