Egalul care ne duce în urna a doua a preliminariilor mondiale

18 noiembrie 2020 23:54   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Românii au mers la Belfast cu un singur gând: să obțină un rezultat mai bun decât al Rusiei la Belgrad, pentru a ajunge în urna a doua doua valorică a tragerii la sorți a preliminariilor CM. Le-a ieșit (1-1), dar cu emoții.

Mirel Rădoi a uitat de principiile pe care le clama cu pieptul înainte acum o lună, când eram ciuca bătăilor, cum că spectacolul contează mai mult decât rezultatul și a alcătuit o formație pentru care egalul părea singura posibilitate, atât de tare ne-au dominat adversarii până prin minutul 70. Cum la pauză sârbii conduceau deja cu 4-0, era clar că tactica aleasă de selecționerul Rădoi era una bună, numai că orice intenție defensivă capătă valențe sinucigașe când îl ai pe linia de fund pe Toșca. Așa cum a greșit și la golul din meciul tur, când nord-irlandezii au egalat de lângă el, așa s-a întâmplat și acum, numai că cel care a marcat lipit de el a fost Boyle, în minutul 56. Egalarea a venit greu și oarecum întâmplător, în minutul 81, când nou-introdusul pe teren Bicfalvi a trimis în plasă o pasă ideală primită de la Tănase.

Cu acest rezultat, România și-a îndeplinit cel mai puțin important obiectiv dintre cele stabilite la începutul anului: va face parte din grupa a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, deși la cum jucăm, nici o urnă valorică nu ne poate salva de noi momente de tristețe. Cu această satisfacție minimă, vom privi Europeanul la televizor anul viitor cu alt moral, desigur.

Mai multe