Ei pot să înveţe deja samba!

12 octombrie 2013 16:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După etapa de vineri seară, alte patru formaţii – trei din Europa şi una din America de Sud - şi-au văzut visul cu ochii: s-au calificat la turneul final al Campionatului Mondial. În cest moment se ştiu numele a 14 din cele 32 de echipe participante la întrecerea supremă programată anul viitor, în Brazilia.

Din Europa, cea mai frumoasă calificare a fost cea a Belgiei, care revine la un Mondial după 12 ani de absenţă. Echipa antrenată de fostul internaţional Marc Wilmots a învins în deplasare, cu 2-1, naţionala Croaţiei, şi şi-a asigurat, matematic, calificarea directă la turneul final, acolo unde ultima prezenţă fusese înregistrată în 2002.

Germania: Nemţii s-au bucurat cu moderaţie, calificările fiind o obişnuinţă pentru ei

Eroul belgienilor a fost Lukaku, a cărui dublă, reuşită în minutele 15 şi 38, a făcut inutilă revenirea gazdelor - gol Kranjkar, minutul 83.

Elveţia: Pentru a treia oară consecutiv elveţienii vor juca la un turneu final de Campionat Mondial

Elveţia a devenit o prezenţă constantă la turneele finale, acolo unde va juca pentru a treia oară consecutiv! Elveţienii au avut emoţii în Albania doar până la pauză, căci scorul era egal, 0-0. Apoi, Shaqiri (min. 48) şi Lang (min. 79) au adus liniştea atât pe stadionul din Tirana cât şi în sufletele propriilor suporteri.

Columbia: Imediat după fluierul final al meciului cu Chile, columbienii au început fiesta

A treia echipă europeană care a obţinut aseară biletele pentru Rio a fost Germania. Nemţii au învins la pas, cu 3-0, acasă, Irlanda, prin golurile marcate de Khedira (min. 12), Schurlle (min. 58) - vi-l amintiţi cu siguranţă de la meciul Stelei cu Chelsea - şi Ozil (min. 90).

Cea mai dramatică partidă soldată cu o calificare la Mondiale a fost Columbia - Chile. În minutul 68, chilienii conduceau cu 3-0 şi păreau că se vor perfecţiona deja în samba.

Numai că impulsionaţi de excepţionalul Radamel Falcao, columbienii - aflaţi în superioritate numerică din minutul 66 - au revenit incredibil! Scor final Columbia - Chile 3-3, cu două goluri marcate de Falcao, din penalty în minutele 75 şi 84 şi gazdele şi-au asigurat prezenţa la Mondiale!

Ţările calificate

BraziliaArgentinaColumbiaJaponiaAustraliaIranCoreea de SudOlandaItaliaBelgiaGermaniaElveţiaCosta RicaSUA

Mai multe