Erling Haaland a devenit cel mai tânăr jucător care marchează 20 de goluri în Liga Campionilor

10 martie 2021 13:31   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Atacantul Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) a devenit, marţi, 9 martie, cel mai tânăr jucător de fotbal care marchează 20 de goluri în Liga Campionilor. Potrivit lequipe.fr, norvegianul a atins acestă performanță la vârsta de 20 de ani şi 231 de zile. Grație reușitelor lui Haaland, Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile definală ale ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor, trecând (3-2 și 2-2) de FC Sevilla.

Precedentul record de precocitate îi aparţinea atacantului francez al echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, care a reuşit să ajungă la 20 de goluri la 21 de ani şi 355 de zile. Pe de altă parte, cu cele două goluri înscrise în meciul cu FC Sevilla, Haaland a devenit cel mai bun marcator norvegian în Liga Campionilor, depăşindu-l pe Ole Gunnar Solskjaer, care a reuşit în carieră 19 de goluri. Atacantul Borussiei a avut nevoie de doar 14 jocuri pentru a marca 20 de goluri, în timp ce actualul antrenor al echipei Manchetser United a înscris de 19 ori în 77 de partide. Totodată, potrivit marca.com, jucătorul Borussiei a devenit primul jucător care a marcat de câte două ori în patru meciuri consecutive în Liga Campionilor.După partida retur cu FC Sevilla, în care a marcat în minutele 35 și 54, din penalty, Haaland a declarat: „A fost un meci dificil.  Sunt obosit, dar este bine că ne-am calificat în turul următor. Știam că ne vor ataca, dar atunci când am marcat un gol ei aveau nevoie de trei.  A fost bine că am condus cu 1-0. A fost un gol frumos. Am ratat primul penalty. Dacă portarul ar fi rămas pe linie aș fi marcat, însă el a trișat. Am fost puțin nervos la reexecutare, dar am știut că va fi bine marcând al doilea gol”. 

Liga Campionilor - optimi de finalăIeri (marţi, 9 martie)Juventus - FC Porto 3-2 (în tur 1-2)Borussia Dortmund - FC Sevilla 2-2 (în  tur 3-2)Astăzi (miercuri, 10 martie),  ora 22.00Liverpool - Leipzig (în tur 2-0)Paris Saint-Germain - FC Barcelona (în tur 4-1)Marţi, 16 martieManchester City - Borussia Monchengladbach (în tur 2-0)Real Madrid - Atalanta (în tur 1-0)Miercuri, 17 martieChelsea  - Atletico (în tur 1-0)Bayern Munchen - Lazio (în tur 4-1)

Mai multe