Eroul Rapidului şi-a bătut patronul

23 februarie 2015 19:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Victoria Rapidului din derby-ul cu Steaua a demonstrat că şi mercenariatul poate da roade dacă se fac alegerile potrivite. Giuleştiul s-a umplut de cehi, iar mijlocaşul care a marcat golul victoriei în minutul 60 a impresionat chiar la primul meci.

Marcel Gecov este un mijlocaş central de 27 de ani creat de Slavia Praga şi care a jucat mulţi ani în prima ligă din Cehia, bifând chiar şi o selecţie în naţională. Fotbalistul a făcut parte din echipa lui Slovan în celebra „minune de la Liberec”, din 2009, în care Dinamo a întors de la 0-3 şi s-a calificat la penalty-uri în grupele Cupei UEFA. Gecov a ratat atunci o lovitură de pedeapsă, contribuind la succesul românilor. Mijlocaşul s-a transferat apoi în Premier League, la Fulham, dar a prins doar câteva partide pentru englezi. De acolo a plecat în Belgia, la Gent, şi înapoi la Slavia.

În ultimul său contract cu praghezii, Gecov a avut mari probleme cu încasarea salariului şi la un moment dat a cedat nervos la o discuţie cu patronul clubului. Acesta l-a lovit chiar cu capul în figură pe cel care a refuzat să-l plătească, fapt care i-a cauzat plecarea. În ciuda acestui episod, Gecov este un tip liniştit şi foarte inteligent, absolvind secţia de afaceri şi management a Universităţii din Praga. „Mă simt minunat. Ştiu că meciurile Steaua - Rapid sunt speciale şi sunt foarte fericit. Am primit o pasă foarte bună şi am marcat. Tot sezonul va fi greu, aşa că acesta a fost doar începutul. Cred că am scos şi un penalty, dar nu mai contează”, a afirmat Gecov.

Mai multe