Etapa neagră a marilor echipe europene

4 octombrie 2021 21:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

A fost un weekend nebun în fotbalul european. Ca un făcut, toate marile favorite au fost învinse, spre mare bucurie a caselor de pariuri și marea dezamăgire a pariorilor. În Germania, Franța, Spania, Olanda și Portugalia au fost surprize ”cât casa”. Iată o trecere în revistă a acestora.

Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 1-2. Când joacă Bayern Munchen de obicei nu te gândești decât câte goluri va marca multipla campioană a Germaniei, atât de mare părea diferența dintre ea și restul echipelor din Bundesliga. Ei bine, duminică, Bayern, ocupanta primului loc și echipa neînvinsă din campionat, a întâlnit acasă pe Eintracht Frankfurt, formația clasată pe locul 14 în clasament. Iar ceea ce nimeni nu credea posibil, s-a întâmplat: oaspeții s-au impus cu scorul de 2-1, după ce au revenit de la 0-1! Bayern a deschis scorul prin Goretzka, în minutul 29, după care Hinteregger a egalat în minutul 32, iar Kostic le-a dat bavarezilor lovitura de grație, în minutul 83. În urma acestui rezultat, Bayern a fost egalată la puncte de Bayer Leverkusen și e la doar un punct de Borussia Dortmund și de Freiburg. Echipa din Frankfurt a urcat pe locul 13…

Espanyol Barcelona – Real Madrid 2-1. O altă mare surpriză s-a înregistrat duminică, la Barcelona. Acolo unde a doua echipă a orașului, Espanyol, a învins, împotriva oricăror previziuni, liderul Real Madrid, care pare să nu-și fi revenit după dezastrul din Liga Campionilor, contra lui Șerif Tiraspol (scor 1-2). Practic, echipa din capitala Spaniei a pierdut acum în fața echipei de pe locul 16… Care a condus în permanență, grație golurilor marcate de De Tomas (minutul 17) şi Vidal (minutul 61). Golul de onoare a fost reușit de golgheterul francez Benzema, în minutul 71, însă nu a fost de ajuns, astfel că la finalul partidei, antrenorul Carlo Ancelotti era un car de nervi: ”Am jucat prost, nu pot să spun mai mult. Să fiu sincer, a fost cel mai prost meci din acest sezon. Nu am fost deloc agresivi. Este începutul sezonului, trebuie să ne adaptăm, mai ales în apărare. Espanyol a avut un joc mai organizat, nu am putut să le punem probleme", a spus Ancelotti.

Rennes – PSG 2-0. Probabil, cea mai mare surpriză din ultimele săptămâni, înfrângerea echipei super-vedetelor de la PSG a făcut rapid înconjurul lumii. Cu 8 victorii din 8 meciuri disputate în campionatul Franței, cu unul din cele mai bune și mai scumpe atacuri din istoria fotbalului: Messi – Neymar - Mbappe, parizienii au ”reușit” performanța de a nu expedia nici măcar un șut pe spațiul porții adverse. Este adevărat, Messi a avut o bară, dar în statistică bara nu face parte din capitolul ”șuturi pe poartă”. Rennes, care înaintea partidei era pe locul 13 în clasament, s-a impus grație a două goluri marcate în ultimul minut al primei reprize și în primul minut al celei de-a doua, prin Laborde (45) şi Tait (46).

Ajax – Utrecht 0-1. În Olanda, Ajax părea că va defila în acest campionat. În 7 etape făcuse un singur egal, iar meciul cu Utrecht, de pe propriul teren, părea momentul ideal pentru a obține un nou succes, chiar dacă adversara era pe locul 5 în clasament. Numai că oaspeții au făcut un meci de excepție, ”ascunzându-le” mingea adversarilor, care au avut o posesie de doar 30%! Warmerdam a fost eroul meciului, el marcând în minutul 71 și relansând astfel campionatul.

Benfica – Portimonense 0-1. Și în Portugalia liderul clasamentului a fost învins de un outsider. Portimonense, echipă de pe locul 6, s-a impus cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Possignolo, în minutul 66, declanșând bomba în prima ligă lusitană, cu atât mai mult cu cât formația din Capitala Portugaliei spulberase pe FC Barcelona cu 3-0 în Liga Campionilor, cu cinci zile înainte.

Mai multe