EURO 2012 / Egal de deschidere: Polonia - Grecia 1-1

8 iunie 2012 19:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Partida a fost de-a dreptul nebună, cu goluri, penalty ratat, eliminări şi o răsturnare neaşteptată de scor. Polonia a jucat mai bine în prima repriză, Grecia în a doua, când era în inferioritate numerică, dar niciuna n-a luat cele trei puncte.

Festivitatea de deschidere a Campionatului European din Ucraina şi Polonia a fost organizată în prefaţa acestei partide şi s-a desfăşurat pe Stadionul National din Varşovia, în faţa a 58.500 de spectatori.

Robert Lewandowski, golgheterul Borusiei Dortmund, care tocmai s-a transferat la Manchester United, a fost cel care a deschis repede scorul, marcând primul gol al turneului final printr-o lovitură perfectă de cap, în minutul 17. Polonia mai avusese până atunci trei mari ocazii de gol.

Primul meci, primele greşeli mari de arbitraj la turneul final. Grecul Socratis Papastathopoulos a primit uşor două galbene în 6 minute şi a fost eliminat de centralul spaniol Carlos Carballo în minutul 44.

Decizia a fost contestată de greci, iar lucrurile au degenerat un minut mai târziu când arbitrul le-a refuzat acestora şi un penalty după un henţ în careu al polonezului Perquis.

Surprinzător, deşi jucau în 10 oameni, grecii nu s-au lăsat dominaţi şi au reuşit să egaleze în minutul 51 prin Salpingidis, care fusese introdus pe teren după pauză. Partida s-a jucat apoi pe contre.

Lucrurile au devenit cu adevărat dramatice pentru polonezi în minutul 68 când portarul Szczesny l-a faultat pe acelaşi Salpingidis în careu, din poziţie de ultim apărător şi s-a dictat penalty şi eliminare. Tyton a apărat penalty-ul lui Karagounis, scorul a rămas 1-1, dar s-a jucat 10 la 10. După acest episod, nimeni n-a mai riscat şi Polonia - Grecia s-a terminat la egalitate.

Mai multe