Euro 2016: atacanţii Franţei ne dau fiori!

18 ianuarie 2016 14:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La 10 iunie, naţionala României va juca meciul de deschidere la Euro 2016 împotriva naţionalei Franţei. „Cocoşii” traversează o perioadă extrem de bună, în frunte cu trio-ul de atacamţi format din Karim Benzema, Antoine Griezmann şi Kevin Gameiro, care în acest sezon al campionatului Spaniei au marcat în total 39 de goluri.

Finalul săptămânii trecute a fost unul de vis pentru trei dintre cei mai valoroşi jucători din naţionala Franţei. Deşi este deocamdată suspendat de Federaţie după scandalul sexual cu coechipierul Valbuena, Karim Benzema e în mare formă la Real Madrid. Pentru a doua oară la rând, el a dat o „dublă” în campionat, în victoria cu 5-1 contra lui Sporting Gijon, ajungând la cifra 16 în actuala stagiune.

Tot la Madrid, dar la Atletico, străluceşte Antoine Griezmann. La fel ca Benzema, acesta a reuşit două goluri care au contribuit decisiv la succesul categoric (3-0) al lui Atletico în deplasarea de la Las Palmas. Griezmann (24 de ani) e la cel mai bun sezon al carierei, izbutind 12 goluri în primele 20 de etape.

În topul golgheterilor din Spania îl regăsim şi pe Kevin Gameiro. Atacantul Sevillei a explodat la acest început de an, reuşind să marcheze în trei etape consecutive. În ultima rundă, Gameiro a dat ambele goluri cu care echipa sa a câştigat (2-1) meciul cu Malaga.

Mai multe