Euro 2020. Arena Naţională, transformată în “piscină”, după ploile torențiale din București

13 iunie 2021 18:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Austriecii veniţi sâmbătă să se antreneze pe Arena Naţională, înaintea meciului cu Macedonia de Nord, programat duminică seara, au avut parte de o surpriză. Ploaia torenţială transformase terenul într-o uriaşă piscină.

Federaţia austriacă a postat în social media imagini memorabile cu jucătorii amuzându-se de situaţie, alergând desculţi după minge şi bălăcindu-se în băltoacele create.

Ai fi zis că nu se antrenau pentru un meci de fotbal, ci pentru un campionat de înot. UEFA a luat apoi decizia de a muta şedinţele de pregătire pe stadionul Steaua.

Până sâmbătă seara, apa de pe teren a fost evacuată cu ajutorul sistemului de drenaj al Arenei, iar gazonul era în stare bună. Din păcate, şi duminică, în ziua meciului, a fost vreme urâtă.

Cu toate acestea, acoperişul Arenei Naţionale nu a fost tras. Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al Federaţiei Române de Fotbal, a explicat că aceasta este decizia UEFA: „Am văzut opinii critice că nu am tras acoperişul. E o altă decizie a UEFA, care e de când s-a conturat EURO 2020, de a nu se folosi nici un acoperiş pe nici una dintre arene la EURO. Nu toate au acoperiş, mi se pare că doar vreo 7 au, astfel că s-a hotărât, pentru condiţii egale, să se joace în mediu natural. Se va juca pe ploaie dacă e ploaie”. 

Mai multe