EXCLUSIV! Alexandra Duckadam: «Fetiţa mă întreabă când vine tati acasă»
Zile grele pentru familia Duckadam. „Eroul de la Sevilla" a reuşit să treacă cu bine de cea de-a patra intervenţie chirurgicală complicată pe care o suportă în ultimii 26 de ani, după ce marţi a fost supus unei operaţii care a durat nouă ore. Starea sa este bună, însă acasă soţia Alexandra, şi fiica Julianne, îi simt extrem de mult lipsa.
Helmuth Duckadam le-a dat mari emoţii iubitorilor de fotbal. Şi asta pentru că "Eroul de la Sevilla" a avut de trecut un moment greu al vieţii - o operaţie complicată la mâna dreaptă, intervenţie chirurgicală care a durat nu mai puţin de nouă ore.
Acum, preşedintele de imagine al Stelei se simte bine, însă are dureri destul de mari la braţul drept.
"A stat atâtea ore pe masa de operaţie, apoi după a fost nevoit să ţină mâna nemişcată. Are dureri la mână şi la spate, dar, având în vedere prin ce a trecut, nu e ceva îngrijorător.
Bine că am descoperit acea problemă şi am ajuns la operaţie că cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă mai stătea aşa", ne-a declarat Alexandra (foto stânga), soţia fostului mare portar.
Intervenţia chirurgicală, care a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial, a decurs bine, iar ieri Duckadam a putut chiar să se ridice din pat.
"Dimineaţă a reuşit să mănânce ceva uşor, suntem mulţumiţi şi încrezători. Sigur va mai sta câteva zile la terapie intensivă, iar apoi va fi mutat într-un salon", a precizat aceasta.
Epuizată după ce a stat o zi întreagă pe holurile Spitalului Floreasca, Alexandra a reuşit cu greu să se odihnească: "Sunt chiaună, nici nu ştiu ce e cu mine... Este greu să stai să aştepţi o veste atâtea ore.
Când am ajuns acasă, Julianne m-a întrebat unde e tati şi când vine. I-am explicat că este bolnav şi că stă la spital câteva zile.
Nu i-am dat detalii pentru că oricum este prea mică şi nu ar înţelege exact situaţia. Îi este dor de Helmuth".
A existat riscul să-şi piardă braţul drept
Intervenţia chirurgicală era absolut necesară în cazul fostului portar, din cauza deformării braţului, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care conţinea în interior multiple cheaguri de sânge.
Acest lucru a cauzat o inflamaţie mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, şi structuri nervoase.
Medicii spuneau că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.
Recuperarea va dura câteva săptămâni
Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca
„A fost o operaţie lungă, dificilă. A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant şi nişte stenturi trombozate şi puse în poziţii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operaţie dificilă tehnic", a explicat medicul Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca.
Potrivit acestuia, recuperarea lui Duckadam ar putea dura mai multe săptămâni.
„Bănuiesc că nici nu a fost conştient de gravitate. Va urma un tratament anticoagulant, mai ales că are şi un diabet de tip II. Va trebui să se îngrijească, fără discuţie", a mai spus Brădişteanu.