EXCLUSIV! Olăroiu:«Steaua putea să ia şi titlul»

27 mai 2011 15:52   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua a câştigat Cupa României, primul trofeu după cinci ani. Coincidenţă sau nu, tot cu Olăroiu pe bancă. Tehnicianul şi-a luat rămas bun însă de la echipa din Ghencea şi va onora, cel mai probabil, o ofertă din zona Golfului Persic. Înainte să plece din ţară, Oli a povestit, pentru Click!, cum au fost cele trei săptămâni în Ghencea.

Vezi şi:

Jucătorii stelişti au vacanţă până la 15 iunie

Au sărbătorit Cupa până la şase dimineaţa - VIDEO

„Click!": Ce aţi găsit la Steaua acum trei săptămâni?

Cosmin Olăroiu: Nişte jucători cu moralul la pământ.

În condiţiile astea, nu v-aţi asumat un risc?

Am riscat puţin, dar am fost optimist. Ştiam că Steaua are potenţial. Unul mult mai mare decât arătase până când am venit eu.

Ce le-aţi spus jucătorilor?

Am vorbit cu ei. Cu Dică şi cu Nicoliţă mai puţin, fiindcă mai lucrasem cu ei şi ştiau ce vreau de la ei. Le-am redat băieţilor încrederea în ei. Aveau nevoie ca cineva să aibă un dialog cu ei, să-i încurajeze.

Cum vă explicaţi starea psihică proastă a jucătorilor?

Când eşti criticat zi de zi, când trec zile întregi în care nimeni nu vorbeşte cu tine, atunci ajungi să-ţi pierzi încrederea în tine.

Aţi stat trei săptămâni în Ghencea. Credeţi că lotul actual avea potenţial să câştige şi titlul?

Eu cred că da.

De ce n-aţi stat pe bancă nici în finala Cupei?

Fiindcă n-a fost nevoie. Echipa a mers bine, mi-a respectat indicaţiile şi fără să stau pe bancă. În plus, Cătălin (n.r. - Necula) are un potenţial mare şi a condus foarte bine echipa, împreună cu Caramarin.

Steaua a jucat fără nici un închizător...

„Defensivul" Olăroiu a jucat toate meciurile ca să le câştige şi să dea cât mai multe goluri de când s-a apucat de antrenorat! Uitaţi-vă pe statistici, în ultimii ani, Steaua a înscris cele mai multe goluri cu mine pe bancă.

Totuşi, n-aţi riscat la Braşov?

Am ales o tactică ofensivă pentru a le da curaj jucătorilor. În plus, înfrângerea la scor a dinamoviştilor la Timişoara ne-a ajutat enorm! Ştiam că după ce au pierdut cu 4-1, Andone va fi mai precaut. Am intuit că va folosi doi „închizători" pentru a întări mijlocul. Le-am zis băieţilor că trebuie să profităm şi să punem o presiune mare pe adversar.

Oli despre...

Torje. „M-a impresionat nu neapărat prin faptul că a plâns, ci printr-o declaraţie. Am văzut că a spus Steaua a fost mai bună şi că a meritat să câştige cupa. Asta demonstrează că e un tip care ştie să-şi asumeresponsabilitatea. Un astfel de jucător va ajunge departe".

Tănase. „El e acum la 20-25 la sută din ce poate oferi. În finala Cupei, n-a fost apt sută la sută, dar a tras de el ca să joace. Nu e adevărat că a cerut băutură în autocar, n-ar fi avut curajul să facă aşa ceva fiindcă ştia cum o să reacţionez".

Arbitraj. „M-am convins că tot ce s-a întâmplat în finală, de la delegarea arbitrilor, până la modul în care aceştia au condus meciul a fost gândit ca să pierd eu finala. Nu Steaua a fost ţintă, ci eu".

«Gigi nu este în măsură să decidă ce va face Dică»

Olăroiu a explicat şi modul în care l-a revitalizat pe Dică.

„El e un fotbalist de execuţie. Trebuie să-i creezi cadrul perfect ca să se poată exprima. În plus, e un jucător de moral.Ştiind că se bucură de încrederea mea totală, a avut liniştea necesară ca să-şi vadă de joc. Dică, dacă simte că nu e dorit, nu se poate exprima pe teren", a spus Oli, care l-a „înţepat" apoi pe Gigi Becali: „Gigi nu e în măsură să decidă dacă Dică mai poate juca sau nu la Steaua! Dacă se bagă în aşa ceva, face o greşeală. Viitorul lui Dică trebuie decis de următorul antrenor al Stelei".

Mai multe