Fanii au stat la cozi de kilometri pentru a-și lua adio de la Maradona

26 noiembrie 2020 18:23   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Moartea lui Diego Armando Maradona a aruncat într-un ocean de lacrimi întreg globul. Din Argentina până în China și din India până în Italia, peste tot în lume fanii argentinianului i-au aprins o lumânare și au rostit o rugăciune pentru sufletul lui.

Cele mai mari manifestări sunt la Buenos Aires, locul unde a murit, la doar 60 de ani, cel mai mare fotbalist al anilor ’80. Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a decretat trei zile de doliu naţional. El a mai anunţat că priveghiul, programat iniţial pentru trei zile, va avea loc în cele din urmă doar joi, la cererea familiei. Priveghiul are loc la palatul prezidenţial, unde fosta sa soţie, Claudia Villafañe, şi cele două fiice, Dalma şi Gianinna, au sosit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, urmate de jucători activi sau retraşi, în special coechipierii de-ai săi, de la Cupa Mondială din 1986. Sicriul închis lui Maradona a ajuns noaptea la palatul prezidenţial. Sute de oameni erau deja în faţa Casa Rosada pentru a-şi putea lua rămas bun de la idolul lor. Ieri, în cursul zilei, sute de mii de oameni erau la coadă pentru a putea să-i aducă un ultim omagiu idolului lor, coada întinzându-se pe mai mulți kilometri. Nerăbdarea fanilor a dus și la confruntări cu poliția, mai multe persoane fiind rănite.

Dar nu numai în Argentina suporterii lui Maradona l-au plâns pe sud-american. La Napoli, locul unde a fost un adevărat zeu, la Beijing, sau în Calcutta, dar și în multe alte locuri din lume, fanii au făcut adevărate altare la care se pot aprinde lumânări sau ruga pentru sufletul lui.

Mai multe